-->Головна » Архив новостей

Знайдена рослина, яка запилюється тільки в повний місяць

Два дослідники зі Стокгольмського університету (Швеція) виявили, що запилення виду ефедри - хвойника слабкого (Ephedra foeminea) - прямо пов'язане з повним місяцем. Відкриття стало першим у своєму роді: жодна інша рослина не чекає повного місяця, щоб привести в робочий стан свої обпилювальної механізми.

Рослина запилюється нічними мухами і метеликами, які використовують місяць, щоб орієнтуватися в темряві. Крім цього, відображення яскравого місячного світла в краплях обпилювальної рідини, можливо, приваблює комах до верхівок рослин. ... Читати далі»

В Японіїї розпочався сезон цвітіння сакури

Третій тиждень по Японії котиться хвиля «ханами», залучаючи до процесу милування цвітінням сакури все нові і нові регіони. Щорічно метеорологічне агентство випускає бюлетень з прогнозом термінів цвітіння.

Цього року в Токіо сакура зацвіла за прогнозом в середні багаторічні терміни - 26 березня і буде радувати око 10-14 днів. Перші вихідні квітня припали на кульмінацію біло-рожевого свята. Терміни цвітіння залежать від погодних умов і тому рік від року «плавають». Наприклад, минулого року весна трохи запізнювалася, і «ханами» розпочався 28 березня, а в 2012 році - тільки 31 березня. ... Читати далі»

У суботу жителі Землі побачать на небі «Кривавий Місяць»

Раннім суботнім ранком Земля пройде між Місяцем і Сонцем, що призведе до одного із самих коротких місячних затемнень в новітній історії.

Повне місячне затемнення триватиме всього п'ять хвилин, найбільш добре воно буде видно тим, хто живе в Австралії, Східній Азії і на сході Америки.

Це буде третє з чотирьох затемнень в серії, яка почалася в квітні минулого року і завершиться у вересні. На кілька хвилин Місяць стане темно-червоного кольору за рахунок релеївського розсіювання світла.

Почервоніння буде найбільш помітним в нижній частині Місяця, яка буде знаходитися ближче всього до тіні, що відкидається Землею. ... Читати далі»

Міжнародний день птахів!

Сьогодні, 1 квітня,  відмічають Міжнародний день птахів!

У Папуа - Новій Гвінеї сталося цунамі

За даними Ассошіейтед Прес, землетрус магнітудою 7,6, зафіксований в Папуа - Новій Гвінеї, спричини за собою утворення цунамі з формуванням хвиль півметрової висоти, повідомляє «РІА Новини».

Землетрус стався в 45 кілометрах на північний захід від міста Тарон в 9:48 за місцевим часом (2:48 за московським). Як повідомив Тихоокеанський центр попередження про цунамі, висота формуються хвиль могла досягати трьох метрів. Однак фактично цунамі з висотою хвиль півметра було зафіксовано в порту міста Рабаул на північно-східному березі острова Нова Британія. Інформація про руйнування і постраждалих не надходила. ... Читати далі»

По скелету кита вчені визначили підняття східно-африканського плато

Недавнє дослідження групою палеонтологів решток кита, виявленого на позначці 620 метрів над морським рівнем, пролило світло на час, що дало початок підняттю суші.

Свою статтю про цю знахідку вчені опублікували в спеціальному розділі журналу «PNAS», неголословно заявивши, що Східноафриканське плато почалося підніматися сімнадцять мільйонів років тому. Оскільки вік останків, знайдених палеонтологами, визначений сімнадцятьма мільйонами років, у зв'язку з цим, вчені і вирішили, що переміщення тектонічних плит мало місце приблизно в цей же час. ... Читати далі»

Земний клімат століття тому допомогли визначити раковини

На думку дослідників, вже найближчим часом вони зможуть розповісти світу про те, яким був клімат на нашій планеті кілька століть тому. У цьому, як вони самі зізналися, їм допоможуть самі звичайні раковини з одноклітинним організмом - форамініфер.

Відповідно до висновку, що носять офіційний характер, який вчені опублікували в журналі про природні з'єднання, форамініфери являють собою організми, які зберегли в собі дані про температуру води і кліматичні зміни в цілому. ... Читати далі»

Вітаємо жінок з Міжнародним жіночим днем!

Сердечно вітаємо усіх жінок із найпрекраснішим святом весни - Міжнародним жіночим днем 8 березня. Від усієї душі бажаємо Вам жіночого щастя, любові і добра! Нехай поруч з Вами завжди будуть гідні люди, з яким будуть нестрашні будь які негоди. Бажаємо, щоб кожний день Ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і спокоєм. Хай сонце заходить з весною у Ваш дім, ха ... Читати далі»

08.03.2015
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 262 263 »