-->Головна » Архив новостей

Непал очікує до 14 потужних афтершоків на поточному тижні

Катманду та інші міста Непалу можуть пережити від трьох до 14 потужних повторних поштовхів на поточному тижні, попереджає Геологічна служба США.

Жителі Непалу можуть пережити від трьох до 14 потужних афтершоків магнітудою в п'ять або більше в найближчий тиждень, і існує ненульова ймовірність того, що Гімалаї потрясуть повторні поштовхи потужністю в шість або навіть сім одиниць за шкалою MMS, повідомляє Геологічна служба США (USGS). ... Читати далі»

Геологи знайшли "подвійне дно" в супервулкану Єллоустон

Американські сейсмологи з'ясували, що знаменитий Єллоустонський супервулкан має "подвійне дно" - у нього є два басейни магми, один з яких грає роль "трубопроводу", що з'єднує вулкан з висхідним потоком магми в мантії Землі.

Сейсмологи просвітили надра Землі в околицях знаменитого Єллоустонського супервулкану на північному заході США і виявили другий резервуар магми на глибині в 20-50 кілометрів, що підживлює розташований над ним основний магматичний басейн, йдеться в статті, опублікованій в журналі Science. ... Читати далі»

27.04.2015

В Канаді знайшли стежку динозаврів

Незважаючи на солідний вік, який оцінюється в 115-117 млн ​​років, на стежці можна чітко розрізнити сліди вимерлих тварин, які відображені в каменях і скелях.

На північному сході канадської провінції Британська Колумбія виявлена ​​стародавня стежка динозаврів, пише The Globe and Mail.

"Стежина" знаходиться біля озера Віллістон, в 1,5 тис. км від найбільшого мегаполісу провінції - Ванкувера.

Незважаючи на солідний вік, на стежці, як і раніше, можна чітко розрізнити сліди вимерлих тварин, які відображені в каменях і скелях. За словами вчених, в цьому місці добре збереглися сотні відбитків слідів доісторичних істот. ... Читати далі»

Сьогодні День Землі

День Землі (англ. Earth Day) — назва, яку використовують щодо різних заходів, що їх проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля.

День Землі — громадянська ініціатива, відкрита для приєднання будь-яких людей, груп і організацій.

Є два основні періоди проведення Днів Землі — у березні (ближче до весняного рівнодення) і 22 квітня. Крім того, окремі активісти й ініціативні групи планують і проводять заходи до Дня Землі ближче до моменту літнього сонцестояння, щоби максимально використовувати теплу погоду і вільний час людей. ... Читати далі»

Приємний сон залежить від країни проживання

Фахівці-сомнологи провели ряд досліджень націлених на виявлення якості сну. В результаті проведеного експерименту було встановлено, що солодкий сон насамперед залежить від країни проживання. У дослідженні вчених брали участь люди з 47 країн світу.

Всього зголосилося брати участь близько дев'ятисот осіб. На першому місці в списку країн де людина може отримати найсолодший сон перебувала Словаччина. Перші п'ять країн займають лідируючі позиції наступні: Китай, Угорщина, Чехія і Польща. Росія розташувалася тільки лише на одинадцятому місці. Крім усього іншого фахівці встановили, що раніше за всіх у світі прокидаються громадяни Південної Африки, які вранці встають не пізніше 6.10 ранку. ... Читати далі»

Біологи визначили точний вік, коли у людини настає старість

У США вчені Міжнародного інституту прикладного системного аналізу заявили, що старість слід визначати не за абсолютним віком, а по тому, скільки (в середньому по країні) людині залишилося прожити.

Середній вік слід продовжити на дев'ять років, а відлік старості починати не з 65, а з 74 років, стверджується в новому дослідженні, відзначили американські експерти.

На думку вчених, старість починається, коли людині залишилося жити 15 років і менше. Для покоління бебі-бумерів (народжених у США і Європі в 1945-1960-ті роки) це означає, що до 74 років вони вважаються людьми середнього віку, передає Лента. ... Читати далі»

Шотландський сир отримав статус "охоронного географічного зазначення"

Європейська комісія додала три нові продукти в реєстр «охороного географічного зазначення» (PGIs) і «захищеного позначення походження» (PDOs).

До даного реєстру входить більше 1200 європейських продуктів. Сьогодні Європейська комісія внесла ще один продукт в реєстр «захищеного позначення походження» (PDOs). Такий статус отримала груша сорту «Hirschbirne», яку в Австрії називають «Pollauer Hirschbirne». Статус захищеного продукту відноситься тільки до не перероблених плодів і не ферментованого соку, одержаного з цього сорту груш. ... Читати далі»

Військові США досліджують географію АЧС поблизу Європейського союзу

Військові структури США вивчають загрозу АЧС (африканської чуми свиней) в Україні, Казахстані, Вірменії та Грузії

Американські відомства розробили і профінансували заходи по боротьбі з АЧС на території цих країн. Ця ініціатива спрямована "на покращення розуміння екології та епідеміології африканської чуми свиней".

Місцевих фахівців навчать належної профілактики та контролю захворювання. Надалі американці планують створити регіональну "мережу знань і досвіду", яка запобіжить поширення вірусу. ... Читати далі»

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 262 263 »