-->Головна » Архив новостей

Туреччина експортувала золото незрозумілого походження на $ 2,6 млрд

Американське інформаційне агентство Bloomberg вказує на аномалію у зовнішній торгівлі Туреччини, яка свідчить, швидше за все, про те, що турецька влада порушуює міжнародні санкції проти Ірану.

Відповідно до звітів турецьких фінансових регуляторів, у перші два місяці 2015 зовнішньоторговельний дефіцит країни склав 3,2 мільярда доларів, що на 4,2% менше показника за січень-лютий 2014 року. Прогноз міністерства економіки говорить про скорочення дефіциту з 5,5% від ВВП до 4% від ВВП до кінця року. ... Читати далі»

Вітаємо з Великоднем!

Вітаємо усіх зі світлим святом Воскресіння Христового.  З Великоднем Вас. Христос воскрес! Воістину воскрес!

Славіте нашого Христа
За кров його, за Хресні муки.
Любіть його, як він любив
В годину щастя і розлуки.
Христос Воскрес! ... Читати далі»

Одеські катакомби можуть істотно підвищити туристичну привабливість міста

Одеські катакомби можуть істотно підвищити туристичну привабливість міста. Так вважає представник Інституту прикладних соціальних досліджень Віктор Алексєєв. За його словами, таким унікальним комплексом, як катакомби, окрім Одеси володіють ще два міста у Європі - Париж і Рим (саме в такій послідовності). Причому, Париж і Рим вже використовують катакомби для туризму.

Тому, на думку експерта, було б доцільно налагодити такий туризм і в Одесі, оскільки поки з цією метою використовується лише невелика ділянка катакомб в селі Нерубайське. Причому «плату там можна брати не тільки за вхід, але і за вихід». ... Читати далі»

10.04.2015

Американці порівняли Буковинські Карпати із Аппалачами

Нещодавно відбувся інформаційний семінар для працівників лісового господарства Чернівецької області. Про те, як використовують рекреаційний потенціал лісів та розвивають туризм в Америці, розповідали спеціаліст відділу Федеральної служби лісів США Шейла Слемп та експерт Лісової служби США з питань рекреації на лісових територіях Ліз Клоуз.

Також досвідом роботи із буковинськими лісівниками ділилися координатор проектів і заходів програми “FORZA” Наталія Волошина та експерт з питань лісового господарства WWF Дмитро Карабчук. Цього ж дня американські лісівники зустрілися з представниками місцевої влади та власниками зелених садиб на форумі у Вижницькій районній державній адміністрації, - повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства. ... Читати далі»

09.04.2015

Україна щорічно втрачає 500 млн т родючих земель

Втрати родючого грунту пов'язані з незацікавленістю орендарів вкладати кошти у відновлення земель та відсутністю коштів у власників землі на такі капіталовкладення.

Щорічні втрати від зношеності українських грунтів становлять близько 5 млрд дол. США. Про це під час прес-конференції в Києві повідомив генеральний директор аудиторської компанії "Baker Tilly Ukraine" Олександр Почкун, передає РБК-Україна.

"Якщо взяти статистичну інформацію, яку готував Світовий банк, в рік в Україні втрачається більше 500 млн т родючого ґрунту, який можна виміряти в 5 млрд дол.", - Зазначив Почкун. ... Читати далі»

09.04.2015

На Сонці є свої пори року

Вчені США виявили на Сонці дворічний цикл активності, який раніше не був відомий. Він пов'язаний з виходом з глибини потужних магнітних полів на поверхню нашого світила. При накладенні двох циклів (одинадцятирічного і дворічного) виникають найбільш небезпечні для нашої планети сонячні збурення.

Дворічні циклічні явища відбуваються з причини виходу кільцеподібних магнітних полів на сонячну поверхню крізь такоклин - це тонка межа між двома зонами (конвективною та радіаційною). На Сонці виникають зони турбулентності, які викликають сонячні спалахи, а також коронарні викиди маси. ... Читати далі»

У лісах Південної Америки були знайдені мініатюрні «дракончики»

Три види деревних мініатюрних ящірок-еналоідесів, що мають зовнішню схожість з міфічними вогнедишними рептиліями, були виявлені в гірських лісах Південної Америки, йдеться в статті журналу Zookeys.

Один вид «драконів» був названий на честь місця, де були виявлені рептилії - Альто-Тамбо (Enyalioides altotambo). У назві другого згадуються грубі лусочки, що покривають тіло (Enyalioides anisolepis), третій вид був названий на честь спонсора експедиції Софії Ротшильд (Enyalioides sophiarothschildae).

За словами дослідника Омара Торреса-Карвахал з Католицького університету Еквадору в Кіто, що вивчає еналоідесів з 2006 року, видове різноманіття ящірок за останні 9 років збільшилося з 7 до 15 різновидів. Виявлені рептилії були в ході тривалої експедиції у високогірних Андах зовсім випадково. Видову приналежність біологи визначили пізніше, порівнявши структуру ДНК, особливості лусочок з даними, отриманими при вивченні вже відомих видів ящірок. ... Читати далі»

Глобальне потепління спричинить загибель 97% мешканців Арктики

Експерти провели кліматичні дослідження і встановили, що 195 з 201 різновиду тварин і птахів Арктики можуть істотно постраждати від змін, яким піддасться їх середовище проживання з причини глобального потепління.

Арктичний регіон раніше за інших реагує на зміни клімату через глобальне потеплінням. Дослідники створили моделі, які припускають зміни середовища проживання для 201 різновиду тварин і птахів, що мешкають в Арктиці. ... Читати далі»

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 262 263 »