Головна » 2012 » Март » 9 » Австралію затопило
08:48
Австралію затопило
  Австралія, повінь, Уельс, ФіджіМайже 9 тис. осіб були змушені покинути свої будинки в місті Уогга-Уогга (Wagga Wagga), штат Новий Південний Уельс, Австралія, через тривалу на південно-сході країни повінь. За даними місцевих ЗМІ, евакуювати населення допомагають поліція, військові та екстрені служби, повідомляє BBC News.
  Очікується, що рівень води в річці Маррамбіджі (Murrumbidgee) підніметься до 10,9 м. Це більше, ніж під час останньої повені в 1974 році, і найвищий рівень з 1844 року. Існують побоювання, що в такому випадку зруйнується міська дамба.
  Причиною повені в трьох австралійських штатах, включаючи Квінсленд і Вікторію, стали проливні дощі, що йдуть на протязі декількох днів без перерви. В результаті загинули як мінімум дві людини - це чоловіки, що потонули у власних автомобілях.
  Відзначимо, що в Квінсленді за останній місяць евакуйовані тисячі людей, штат переживає третю велику повінь менш ніж за два роки.
  «Навколо світу» розповідав, що в кінці січня влада Фіджі оголосили про введення стану національного лиха на заході Віті-Леву (Viti Levu), головного острова архіпелагу, через масштабні повені і зсуви. За кілька днів там загинуло, як мінімум шість чоловік, ще 3,5 тисяч залишилися без даху над головою.
  Причиною розгулу стихії стали масштабні проливні дощі, що обрушилися на архіпелаг в минулі вихідні. Вони розмили дороги і залишили багато поселень на заході країни без електрики і водопостачання.
Фото: bagnet.org
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2251 | Додав: wiktor | Теги: Уельс, повінь, Австралія, Фіджі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar