Головна » 2011 » Август » 19 » У Мексиці побудують найбільший у світі парк
13:28
У Мексиці побудують найбільший у світі парк
 Ечеверрія, Мехіко, екологічний парк, проект, Тескоко   Якщо вірити проекту, нещодавно запропонованому ведучим мексиканським архітектором Іньякі Ечеверрія, парк розкинеться на 14 175 гектарів, що в 41 разів більше нью-йоркського Центрального парку.
  «Екологічний парк біля озера Тескоко», як назвав його Ечеверрія, представить собою величезний конгломерат озер, прогулянкових зон і навіть боліт, вписаних в пейзаж Мехіко.
  Тут необхідно зробити застереження і згадати про те, що саме озеро Тескоко було частково осушено в XVII столітті (а згодом - ще сильніше), що серйозно порушило екологію Мехіко, перетворивши землю, раніше зайняту озером, в непридатні для використання солончаки, а також призвело до нестачі води в місті.
   Грандіозний проект Ечеверрія, центральним елементом якого озеро і є, передбачає відновлення раніше непридатних земель і перетворення їх на райський куточок природи з сучасною інфраструктурою.
  Для цього Ечеверрія пропонує не лише відтворити саме озеро, ліси, луки та болота укупі з традиційними парковими і садовими зонами, але і звести станції з вироблення електроенергії з поновлюваних джерел, зв'язавши їх в єдину систему і підключивши до міської мережі.
  На додаток до всього архітектор пропонує побудувати численні спортивні об'єкти, дитячі майданчики і культурні центри для гостей міста, з'єднані між собою велосипедними та пішохідними доріжками.
   Але й на цьому екологічні зусилля Ечеверрія не закінчуються: також він пропонує звести комплекс з переробки стічних вод.
  На закінчення варто додати, що парк, багатий водоймами, послужить відмінним доповненням до системи попередження повеней, від яких періодично страждає Мехіко.
Фото: parquetexcoco.com
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1761 | Додав: wiktor | Теги: Ечеверрія, екологічний парк, проект, Тескоко, Мехіко | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar