Головна » 2010 » Декабрь » 18 » Сьогодні відзначається Міжнародний день мігранта
10:47
Сьогодні відзначається Міжнародний день мігранта
segodnya.ua
Міжнародний день мігранта, еміграції, імігранти, ООН        Сьогодні відзначається Міжнародний день мігранта. Проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 4 грудня 2000 р.; 18 грудня 1990 р. була ухвалена Міжнародна конвенція щодо захисту прав усіх робітників-мігрантів і членів їхніх сімей.

      Міжнародний день мігранта (на інших офіційних мовах ООН: англ. International Migrants Day, ісп. Día International del Migrante, фр. la Journée internationale des migrants) - зазначається за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН (Резолюція № A/RES55/93) щорічно, 18 грудня, починаючи з 2000 року. У цей день у 1990 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Міжнародну конвенцію про захист прав всіх трудящих-мігрантів і членів їх сімей.

У резолюції Генеральної Асамблеї запропоновано всім державам-членам ООН, урядовим та неурядовим організаціям відзначати Міжнародний день мігранта на основі діяльності з розповсюдження інформації про права людини та основні свободи мігрантів, обміну досвідом та розробці заходів щодо забезпечення їх захисту.

У своїх посланнях, присвяченому Дню мігранта, Генеральний секретар ООН неодноразово закликав усі держави приєднатися до конвенції про захист прав трудящих-мігрантів. Він вказував, що світова економіка все більше залежить від трудящих-мігрантів, говорив про те, що без вкладу мігрантів суспільство збідніло б.

Джерело: http://presscenter.ukrinform.ua, http://ru.wikipedia.org
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1994 | Додав: wiktor | Теги: імігранти, еміграції, Міжнародний день мігранта, оон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar