Головна » 2011 » Июль » 30 » Нас ось-ось стане сім мільярдів
20:53
Нас ось-ось стане сім мільярдів
 Телль-Каркур, посуха, розкопки, Близький Схід, сирія, місто Згідно з новими оцінками Відділу народонаселення Департаменту з економічних та соціальних питань Організації Об'єднаних Націй, цього року чисельність населення планети складе 7 млрд. чоловік. 6 млрд нас стало в 1999 році.
  Якщо вірити прогнозу, до середини століття людство збільшиться на 2,3 млрд голів (стільки людей жило на Землі зовсім недавно, в 1950 році). До 2100-му нас буде 10,1 млрд.
  Людство чекає безпрецедентний глобальний демографічний переворот, пише Девід Блум, професор економіки і демографії Гарвардської школи охорони здоров'я, в журналі Science.
  97% з 2300000000 прогнозованого приросту припаде на менш розвинені регіони, причому майже половина (49%) - на Африку. При цьому населення більш розвинених країн залишиться «при своєму», але буде старіти, тобто все менше чоловіків і жінок працездатного віку зможуть забезпечувати пенсіонерів. Іншими словами, зазначає пан Блум, демографічна проблема торкнеться всього світу, не обмежившись бідними державами, як вважають деякі.
   Протягом більшої частини людської історії людство росло повільно. Перший мільярд був досягнутий тільки в 1800 році. Однак в останні півстоліття населення збільшилася з 3 до 7 млрд людей. У 2011 році приблизно 135 млн народяться і 57 млн ​​помруть: чистий приріст склав 78 млн осіб.
  П-н Блум підкреслює, що демографічна оцінка - річ дуже невизначена. Залежно від того, чи буде надалі знижуватися число дітей на одну жінку, прогнози на 2050 рік варіюються від 8,1 до 10,6 млрд, а на 2100-й - від 6,2 до 15,8 млрд.
  Єдине, що очевидно, - це зрушення «демографічного центру тяжіння» на менш розвинені регіони. Багато країн, що розвиваються (і без того обтяжені), швидше за все, зіткнуться з величезними продовольчими труднощами: їх будуть переслідувати проблеми з водою, житлом і енергією. Це серйозно позначиться на охороні здоров'я, безпеки і економічному розвитку.
   Слід в найкоротші терміни зайнятися вирішенням безлічі найскладніших завдань: сотні мільйонів жінок повинні дізнатися про контрацепцію, необхідні пенсійна реформа, розробка глобальної імміграційної політики. Ніхто не займається цим так, як повинно. «Це просто безвідповідально - сидіти склавши руки в той час, коли людство чекають масштабні демографічні зміни», - резюмує учений.
  Підготовлено за матеріалами Гарвардської школи охорони здоров'я.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1733 | Додав: wiktor | Теги: прогноз, 7 млрд, демографія, населення Землі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar