Головна » 2011 » Октябрь » 24 » Уникнути глобального потепління буде непросто
20:43
Уникнути глобального потепління буде непросто
  Ен-Рогелі, швейцарія, дослідження, глобальне потепління, клімат Погані новини стають все гірші й гірші: нове дослідження показало, що приборкати викиди парникових газів (з тим щоб запобігти серйозні зміни клімату Землі) буде в кращому випадку вкрай складно.
  Поточні зобов'язання зі зниження викидів далекі від тих показників, які необхідні для того, щоб потепління залишалося нижче небезпечного рівня. Щоб домогтися успіху, нам, швидше за все, слід звернути назад ріст викидів негайно і до кінця століття знизити їх найрадикальнішим чином. Якщо ми почнемо пізніше, цей процес буде набагато дорожче і потребують зовсім інших технологій.
  Йорі Ен-Рогелі з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха і його колеги об'єднали оцінки кількості парникових газів в атмосфері до кінця століття з припущеннями про реакцію клімату на це неподобство. Дослідники виявили в науковій літературі опис 193 спроб моделювання того, як утримати глобальне потепління нижче двох градусів при мінімальних витратах. Творці цих моделей спробували врахувати кожен фактор - темпи технічного прогресу, кількість доступного викопного палива, розвиток альтернативної енергетики. Потім всі ці дані відправилися на поживу простий кліматичної моделі.
  Результати змушують припустити, що попереду важкі часи. Програми зниження викидів, які не потребують астрономічних сумах і в той же час мають шанси на успіх, припускають, що викиди парникових газів досягнуть піку протягом цього десятиліття, після чого підуть на спад, а до 2050 року скоротяться на 50%. Тільки три з 193 розглянутих сценаріїв зможуть утримати потепління нижче небезпечного рівня, і всі вони побудовані на інтенсивній експлуатації енергетичних систем, які, по суті, приведуть до видалення парникових газів з атмосфери. Це вимагатиме, наприклад, одночасного переходу на біопаливо і зберігання вуглекислого газу, що утворюється при його спалюванні, глибоко під землею.
  Результати дослідження опубліковані в онлайн-версії журналу Nature Climate Change.
  Підготовлено за матеріалами ScienceNOW.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 4247 | Додав: wiktor | Теги: глобальне потепління, Дослідження, Швейцарія, клімат, Ен-Рогелі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar