Головна » 2011 » Июнь » 4 » Глобальне потепління загрожує голодом Африці і Південній Азії
19:17
Глобальне потепління загрожує голодом Африці і Південній Азії
глобальне потепління, голод, Африка, Південна Азія   Консультативна група з міжнародних сільськогосподарських досліджень оцінила наслідки глобального потепління для виробництва продовольства.
  Відзначається, що географія поширення цілого ряду сільськогосподарських культур скоротиться при підвищенні середньої температури. Одні фермери зможуть перейти на інші культури, а іншим доведеться шукати іншу роботу.
  Першими з продовольчою кризою зіткнуться Південна Азія і Африка, але якщо температура продовжить рости, то приблизно через два покоління їжі не буде вистачати також жителям порівняно благополучних у цьому плані Китаю і Латинської Америки.
  За допомогою кліматичних моделей дослідники неурядової організації визначили області, де стійка максимальна добова температура, як очікується, підніметься до 30 ° C. У таких умовах боби не зможуть виростати, постраждають також кукурудза і рис. Ці регіони розташовані в Західній Африці, Індії і Китаю. У них проживають 56 млн осіб.
   В Індії та країнах Африки на південь від Сахари, де фермери і так живуть на грані, не виключено, що вегетаційний період скоротиться на 5%. Тим часом від продукції сільського господарства в цих зонах залежать 396 млн чоловік.
  У інтенсивно оброблюваних регіонах північного сходу Бразилії і Мексики вегетаційний період до 2050 року буде становити менше 120 днів у році, що надасть вирішальний вплив на багато культур.
  Ознаки цього в Мексиці вже відчуваються. Поєднання сильних дощів і високих температур другий рік поспіль призводить до поганого врожаю манго в штаті Чьяпас. На цей раз він знизився на 60%. Основна частина місцевого манго експортується в США.
   Аквакультура не залишиться осторонь. Наприклад, підвищення кислотності океану на північно-заході США загрожує морського вушка - визнаному делікатесу. У 1990 році його промисел був заборонений, проте чисельність популяції продовжує скорочуватися. Збільшення кислотності приведе до того, що всі зусилля щодо збереження виду виявляться марними. Крістофер Харлі та його колеги з Університету Британської Колумбії (Канада) показали, що при збільшенні діоксиду вуглецю в морській воді з 400 до 1 800 частин на мільйон 40% личинок гине, а ті, що вижили стають равликами з пошкодженою раковиною. Моделі прогнозують, що до кінця століття концентрація вуглекислого газу в океані досягне 590-1000 частин на мільйон. У деяких регіонах на короткий час показник може дійсно скласти 1 800 частин на мільйон ...

Фото: nw-news.de
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1765 | Додав: wiktor | Теги: Південна Азія, голод, глобальне потепління, африка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar