Головна » 2013 » Июль » 7 » Глобальний голод чекає людство через 40 років
11:09
Глобальний голод чекає людство через 40 років
    Більшу частину населення планети чекає голод вже в найближчі півстоліття. До таких результатів прийшло дослідження вчених з університету Міннесоти. Моделювання демографічної ситуації показує, що чисельність населення Землі до середини двадцять першого століття складе 9,6 мільярда чоловік, що на 2,6 мільярди більше, ніж є зараз. Тому вчені серйозно стурбовані, чому ж буде харчуватися людство в найближчі десятиліття. Таким чином, щоб прогодувати таку кількість людей фермерам необхідно значно збільшити виробництво зерна. Однак, за твердженнями вчених, це майже неможливо.
   Експерти звертають увагу також на той факт, що значне зростання населення відбувається у невідповідний час. У першу чергу це пов'язано з процесом глобального потепління, для гальмування якого людство потребує у все більшій кількості посівних площ для виробництва сировини під біопаливо. Крім того, вчені відзначають, що проводити вирубку лісу для розширення сільськогосподарських ділянок вже не можна, так як кількість вуглекислого газу в атмосфері постійно зростає, перевищуючи всі допустимі значення, і планета просто задихається.



Фото: nw-news.de
Джерело: http://medvesti.com/news/world/26804-globalniy_golod_ozhidaet_chelovechestvo_cherez_40_let.html
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 2450 | Додав: wiktor | Теги: прогноз, голод, демографія, людство | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar