Головна » 2014 » Январь » 8 » Японці пробурили в дні Тихого океану свердловину рекордної глибини
09:08
Японці пробурили в дні Тихого океану свердловину рекордної глибини
  Сейсмологи розраховують докладніше вивчити розлом , який є осередком потужних землетрусів
  Японський дослідницький корабель " Тікю " ( "Земля" ) пробурив в дні Тихого океану свердловину глибиною в 3058 метрів і побив власний рекорд в 2466 метрів , встановлений в 2012 році , повідомили японські ЗМІ.
  Дослідження проводиться приблизно в 75 км на схід від узбережжя префектури Вакаяма ( острів Хонсю) . Для нового досягнення екіпажу " Тікю " , оснащеного найсучаснішим обладнанням для глибокого буріння в умовах відкритого океану , знадобилося більше двох місяців. Отримані в результаті цього дані представляють головний інтерес для сейсмологів , які розраховують докладніше вивчити що починається в цьому районі океану розлом Нанкай . Ця величезна тріщина в дні Тихого океану , що проходить уздовж східного узбережжя Японії , вважається потенційним осередком для дуже потужних і руйнівних землетрусів.
   Фахівці на " Тікю " не мають наміру зупинятися на досягнутому і продовжать буріння . Як очікується , до кінця поточного року глибина свердловини перевищить 5200 метрів. Глибина найглибшої з коли-небудь створених людиною свердловин - Кольської надглибокої - складає 12262 метри, проте вона відрізняється тим , що була пробурена на суші.
Фото: http://nechtoportal.ru/wp-content/images/nauka/slancgaz0213.jpg
Джерело: http://itar-tass.com/nauka/874291
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1755 | Додав: wiktor | Теги: сейсмологи, Океан, свердловина, Японія, Тікю, рекорд | Рейтинг: 3.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar