Головна » 2010 » Сентябрь » 11 » Кит підлягає евтаназії
23:41
Кит підлягає евтаназії
кит, Бразилія, евтаназія         Активісти-захисники тварин заявили, що кита, викинутого на берег на півдні Бразилії, врятувати неможливо, тому що він дуже слабкий і його неможливо перенести назад у море, повідомляє Associated Press. За словами голови організації Елізабет Карвай да Рока (Elizabeth Carvalho da Rocha), кит вагою 40 т. і довжиною 15 м. був, найімовірніше, хворий до того, як опинився на березі. «Здорову тварина такого розміру практично неможливо викинути на берег", - сказала вона. Біологи будуть продовжувати спостереження за твариною, проте, найімовірніше, він проживе не дуже довго. Не виключено також, що тварину присплять, щоб полегшити її страждання.

Цікаво, що в останній час біологи прийшли до висновку, що повертати великих морських ссавців у природне для них місце існування, після того як вони опинилися на березі, варто тільки в тому випадку, коли шанси на успіх будуть очевидними. Решту тварин тепер будуть убивати за допомогою ін'єкцій. На думку біологів, це більш гуманно, ніж прирікати морських гігантів на муки, які неминучі при спробах перетягнути їх на глибину. Нова політика стане застосовуватися тільки відносно кашалотів, клюворилих і пляшконосих китів, які зазвичай живуть і харчуються на великій глибині. А дельфінів і морських свиней, які часто масово викидаються на берег, будуть присипляти тільки у випадках важких захворювань.

Ініціатива вже отримала підтримку Королівського товариства захисту тварин (Royal Society for the Protection of Animals) і Коаліції порятунку морських тварин (Marine Animal Rescue Coalition). Співробітники цих організацій погодилися з висновками вчених, які досліджували десятки китів, які викинулися на сушу за чотирирічний період.

Як розповідав «Навколо Світу», предки китів швидше за все жили не море, а на землі. Нові дані говорять про те, що предками китів були артіодактілі, що жили в Південній Азії близько 50 млн років тому і ховалися у воді при наближенні небезпеки. Вже після того, як предки китів перебралися в океан, вони довгий час продовжували народжувати на землі, встановили в минулому році вчені з університету Мічигану (University of Michigan), США. Аналіз останків двох скам'янілих китів - самця і вагітної самки - віком 47,5 млн років, виявлених в Пакистані, дозволив точно встановити цей факт. А вченим з університету Квінсленда (University of Queensland), Австралія, вдалося навіть повністю описати і частково розшифрувати мову сучасних нам китів.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 4068 | Додав: wiktor | Теги: евтаназія, Бразилія, кит | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar