Головна » 2012 » Февраль » 27 » На Луганщині побудують вітряний парк
09:14
На Луганщині побудують вітряний парк
 вітер, вітряний парк, Луганськ, вишка, енергосистема, Україна У Лутугинському районі Луганської області у березні цього року  розпочнеться будівництво повітряного парку, в якому влаштують 12 повітряних двигунів. Передбачається, що це буде грандіозна споруда з повітряними установками висотою 100 метрів та таким самим діаметром лопатей. При цьому потужність кожної установки становитиме 2,5 мВт. Орієнтовна вартість проекту – 280 млн. євро. Для інвесторів період окупності – 5-7 років.
  За прогнозами, повітряний парк буде займати територію, яка належить Іллірійській раді, площею 120 гектарів. Ця територія забезпечена всією інфраструктурою, з організацією під’їзних шляхів до підстанцій.
  Перша вишка вже знаходиться на митному складі і у березні планується розпочати її установку.
  Вся електроенергія з цього повітряного парку буде транспортуватися до єдиної енергосистеми України.
  Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Луганській області бере активну участь у реалізації проектів, що відповідають засадам Кіотського протоколу та в межах своєї компетенції координує заходи, спрямовані на зменшення кількості шкідливих викидів у атмосферу, регулювання викидів парникових газів, у тому числі шляхом вдосконалення методів використання енергії та стимулювання нових ефективніших джерел вироблення енергії.
Фото: epochtimes.com.ua
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Переглядів: 1540 | Додав: wiktor | Теги: україна, вишка, енергосистема, Луганськ, вітер, вітряний парк | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar