Головна » 2011 » Январь » 14 » НАСА збільшує угруповання кліматологічних супутників
23:50
НАСА збільшує угруповання кліматологічних супутників
   У кінці лютого до супутникового угруповання НАСА Afternoon Train («Полудневий поїзд») приєднається апарат Glory («Слава»).

На його борту перебуватиме інструмент Aerosol Polarimetry Sensor («Поляриметричний датчик аерозолів»), який здатний розпізнати характеристики дрібних частинок, що знаходяться в атмосфері (все одно що шукати і з легкістю знаходити голки в стогах сіна). Разом з пристроєм Total Irradiance Monitor («Дозиметр сонячної опромінення») вони допоможуть вченим зрозуміти причини і динаміку глобального потепління.

Щодня «
Полудневий поїзд»» перетинає екватор, дозволяючи фахівцям спостерігати різні атмосферні явища в одному і тому ж місці і в один і той же час. Угруповання складають супутники Aqua, Aura, CALIPSO і CloudSat. Вони стежать за хмарами і водяною парою, погодними умовами, концентрацією парникових газів та іншими чинниками, що впливають на земний клімат.

Аерозолі мають як природне (пил, вулканічний попіл), так і штучне (сажа) походження. Різні частинки взаємодіють з сонячним світлом по-різному. Якщо знати, які частки присутні в різних областях атмосфери і в яких концентраціях, розмовляти про кліматичному майбутнє планети стане набагато простіше.

Другий інструмент покликаний допомогти знайти максимально точне рішення рівняння: (Показник, на який Земля нагрівається або охолоджується) = (Енергія Сонця, отримана Землею) - (Енергія Сонця, відправлена назад в космос) + (Нагрівання атмосфери в результаті людської діяльності).
Фото: science.compulenta.ru
Джерело: http://science.compulenta.ru
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1538 | Додав: wiktor | Теги: спутник, клімат Землі сучасні технолології, НАСА | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar