Головна » 2011 » Декабрь » 20 » Повінь на Філіппінах
08:34
Повінь на Філіппінах
 повінь, Філіппіни, катаклізм В результаті повені, викликаної тропічним штормом Ваші (Washi), який обрушився на Філіппіни в ніч з п'ятниці на суботу, загинуло 650 чоловік. Солдати і добровольці все ще шукають 800 осіб, що значаться зниклими без вести, на південному острові Мінданао (Mindanao), повідомляє BBC News.
  Багато жителів опинилися в пастці в своїх будинках, так як повені спровокували великі припливи. Як повідомляється, багато сіл були змиті. Влада були піддані критиці за те, що не зробили попередження про серйозність шторму. Однак міністерство з надзвичайних ситуацій Філіппін повідомило, що попередження були дані чиновникам і жителям за 3 дні до повені.
  Кореспондент BBC у столиці Манілі каже, що більшість тайфунів, що обрушуються на країну щорічно, обрушуються на північ країни. Тому багато жителів острова Мінданао виявилися непідготовленими до тропічного шторму. Головні порти Кагаян-де-Оро (Cagayan de Oro) і Іліган (Iligan) найбільш постраждали від шторму. Сотні загиблих були знайдені в цих містах, багато тіл зберігаються у тимчасових моргах. Інші тіла прибило до північного узбережжя острова Мінданао, деякі були виявлені плаваючими в море. Глава міністерства з надзвичайних ситуацій заявив, що вони не очікували такого масштабу лиха.
  «Червоний Хрест» (Red Cross) допомагає координувати зусилля з пошуку зниклих без вести між урядовими силами і волонтерами. «Наш офіс був завалений сотнями запитів про допомогу в пошуку зниклих батьків, дітей і родичів», - сказала Гвендолін Пан (Gwendolyn Pang), генеральний секретар «Червоного Хреста». Вона також додала, що більшість загиблих - це жінки і діти. За її словами, багато тіл залишилися незатребуваними, що може означати, що цілі родини могли загинути.
  У районі лиха вкрай необхідні їжа і вода для вимушених переселенців. Майже 35 тис. осіб перебувають у тимчасових евакуаційних центрах. Решта, як і раніше перебувають у своїх будинках, де немає ні електрики, ні води.
   Деякі вижили розповідали, як їм вдалося врятуватися. Так одна жінка розповіла, що вона і 8 членів її родини й сусіди вижили, сидячи на даху свого будинку, поки він плив вниз по річці у відкрите море, де вони вже і були врятовані вантажним судном. «Течія була дуже сильною. Бог дійсно любить нас. Він врятував мою сім'ю », - сказала вона.
Фото: bagnet.org
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2130 | Додав: wiktor | Теги: Філіппіни, повінь, катаклізм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar