-->Головна » Природні катаклізми

Країни світу в 2012 р втратили $ 186 млрд через природні катастрофи

   Економічний збиток країн світу від техногенних катастроф і природних катаклізмів у 2012 році склав 186 мільярдів доларів, говориться  в повідомленні найбільшої в світі перестрахувальної компанії Swiss Re.
  "Останнє дослідження Swiss Re показує, що стихійні лиха і сталися з вини людини ка ... Читати далі»

Світова економіка в 2012 році втратила $ 160 мільярдів через стихійні лиха

   У минулому році економічний збиток від природних катаклізмів у світі склав $ 160 мільярдів. Як повідомила німецька перестрахувальна компанія M"unchener R"uck, втрати виявилися меншими, ніж у 2011 році: тоді розгул стихії обійшовся світовій економіці в $ 400 мільярдів. Жертвами природних катаклізмів ... Читати далі»

Гаваям загрожує мегацунамі

  Уявити таке майже неможливо: цунамі понад 300 м заввишки хоронить острів Гаваї. Але дослідники стверджують, що подібне цілком може статися незабаром.
  Своїми міркуваннями вони поділилися на конференції Американського геофізичного союзу.
  На відміну від цунамі, породжених ... Читати далі»

Тропічний шторм Kristy загрожує чотирьом штатам Мексики

  Тропічний шторм Тропічний шторм Kristy, що сформувався поблизу мексиканського узбережжя в Тихому океані, загрожує відразу чотирьом штатам Мексики - Нижній Каліфорнії, Мічоакану, Коліма і Халіско, повідомила в середу національна система цивільної оборони латиноамериканської країни.
   У зв'язку із загрозою стихії н ... Читати далі»

Прісна вода підсилює урагани

  Два питання хвилюють прибережних жителів щодо ураганів (точніше, тропічних циклонів) - де вони вийдуть на берег і якою силою будуть володіти. Відповіді багато в чому залежать від температури поверхні океану.
   Як правило, тропічний циклон, що проходить по теплій воді, охолоджує її: сильний вітер взбаламучує воду, і холодні шари по ... Читати далі»

Антициклон приніс аномальну спеку в центральні і південні райони Італії

  Спека в Італії Антициклон "Нерон", що приніс в понеділок на Апенніни величезні маси розжареного повітря з пустелі Сахара, спровокував аномальну спеку у центральних і південних районах Італії.
  Згідно з прогнозами метеорологів, понеділок, вівторок і середа стануть самими жаркими днями 2012 року в Італії. При цьому рекордні ... Читати далі»

Понад 23 тисяч гектарів лісу горить в регіонах Сибіру

  Лісова пожежаПлоща лісових пожеж в регіонах Сибірського федерального округу за минулі вихідні дні виросла з 15 до більш ніж 23 тисяч гектарів; ліси горять у Красноярському краї, Томській, Іркутської областях і Туві, повідомляє в понеділок окружний департамент лісового господарства.
   "Станом на 30 липня на землях лісов ... Читати далі»

Японія і Китай йдуть під воду

  Японія і Китай йдуть під воду У Японії зростає кількість жертв потужної повені. За останніми даними, загинули 22 людини, ще семеро вважаються зниклими без вісті, майже півмільйона людей змушені покинути свої будинки. Острів Кюсю йде під воду - там затоплено цілі міста. Не менш складна ситуація склалася в Китаї.
   Зар ... Читати далі»

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »