-->Головна » Проблеми екології

Похолодання в середньовічній Ірландії

 На допомогу комп'ютерному моделюванню клімату прийшли ... середньовічні монахи. Хроніки, складені в Ірландії сотні років тому, допомогли вченим виявити зв'язок між прохолодними періодами в історії країни і виверженнями вулканів.
  Зазвичай першим помічником в подібного роду реконструкціях стають ... Читати далі»

Останні тридцять років ХХ століття стали найтеплішими за 1,4 тис років

   Аналіз даних про зміни температури на різних континентах за останні дві тисячі років показав, що панівним глобальним трендом в цей період було похолодання, яке змінилося потеплінням тільки в кінці 19 століття, йдеться в статті, опублікованій в журналі Nature Geoscience.
  Міжнародний науковий консорц ... Читати далі»

Арктичне танення може запустити каскад переломних моментів

   Нове дослідження змалювало у загальних рисах зв'язок між переломними моментами зміни клімату.
  Аналіз даних за 23 останніх роки говорить про те, що перший з цих ключових етапів був пройдений у 2007 році, коли морський лід Арктики перейшов у новий, менш стійкий стан. Це може прискорити наста ... Читати далі»

У багатьох регіонах планети літо з кожним роком стає все спекотніше

  Ретельний аналіз метеорологічних даних за останні 90 років, проведений групою вчених з Університету міста Колорадо, незаперечно свідчить про те, що літня погода у багатьох регіонах світу зазнає певних змін.
  При проведенні дослідження використовувалась нова методика підрахунку: з ... Читати далі»

Прощання з льодовиками в Андах

  Міждисциплінарна дослідницька група, що отримала $ 1 млн від Національного наукового фонду США, спробує прояснити долю льодовиків в Андах. Гідрологи, геохімік, географи та історики (в основному із США і Канади) повинні відповісти на запитання, як позначиться танення льоду на водопостачанні мільйонів люде ... Читати далі»

Неукріплена дамба може стати причиною екокатастрофи на Дністрі

  Домбровський карєр  На Домбровському кар'єрі в Івано-Франківській області України, де утворився відстійник токсичних речовин, неукріплена дамба може стати причиною екологічної катастрофи на Дністрі, заявили в четвер експерти на конференції в міністерстві екології та навколишнього середовища Молдавії.
  За словами па ... Читати далі»

Гренландія тане ривками

   Незважаючи на очевидне і швидке танення гренландського крижаного щита, залишається неясним ... Читати далі»

Амазонія ще вимре

  Басейн Амазонки Переважна більшість вимирань в бразильській Амазонії ще попереду, прогнозує дослідження, звіт про яке з'явився в журналі Science.
   В останні роки вирубка тропічних лісів скоротилася в Бразилії до рекордно низького рівня, і вже трохи більше половини таких територій мають той чи інший об'єктз охо ... Читати далі»

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »