Головна » 2010 » Сентябрь » 13 » Урагани атакують Америку
20:40
Урагани атакують Америку
           Швидко підсилюється шторм Ігор (Igor), що сформувався в Атлантиці в суботу, він може стати ураганом п'ятої категорії, повідомляє CNN. Максимальна швидкість поривів вітру в ньому зараз становить до 240 км / ч.

Пізно ввечері в неділю шторм перебував в 1620 км на схід від північних Підвітряних островів (група Малих Антильських островів у Карибському морі) і рухався на захід із швидкістю 20 км / ч.

Експерти Національного центру з попередження ураганів (US National Hurricane Center) вважають, що швидкість і сила урагану Ігор посилиться в найближчі два дні. Втім, очікується, що він пройде мимо суші і не заподіє узбережжя особливої шкоди.

Тим часом на сході Атлантики сформувався тропічний шторм, названий Джулією (Julia). У неділю вночі його епіцентр знаходився в 175 км на південний схід від о-вів Зеленого Мису. Зараз шторм рухається на північний захід із швидкістю 19 км / год, сьогодні він може пройти біля о-вів Зеленого Мису. Там можливе випадіння 5-10 см опадів, що створить загрозу повеней та зсувів. У найближчі дні шторм посилиться і до вівторка може стати ураганом.

«Навколо світу» розповідав, що минулого понеділка, 6 вересня, в Мексиканській затоці сформувався новий тропічний шторм, названий Ермінь (Hermine). Ерміна стала восьмим штормом нинішнього сезону ураганів в Атлантиці. За даними американського Національного центру з попередження ураганів, максимальна швидкість потоків вітру Ермінь досягала 85 км / ч.

А за тиждень до цього Сполученим Штатам погрожував ураган Ерл (Earl), що рухається до східного узбережжя країни. 1 вересня ввечері максимальна швидкість вітру складала 220 км / год, із-за чого урагану була присвоєна четверта ступінь небезпеки за п'ятибальною шкалою. Однак, всупереч побоюванням, ураган Ерл не завдав серйозної шкоди прибережним районам. Пронеслись по східному узбережжю США, ураган залишив без електрики близько 3 тис. чоловік і затопив кілька населених пунктів. Електропостачання було повністю відновлено менш ніж через добу.

Перший ураган в цьому сезоні в Атлантиці утворився в західній частині Карибського моря. Спочатку це був тропічний шторм Алекс (Alex). Викликані ним дощі призвели до смерті 4 людей в цьому регіоні. Потім теплі води затоки посилили шторм, і він став ураганом. Швидкість вітру в епіцентрі урагану перевищувала 43 м / с. У Мексиці і США довелося евакуювати тисячі людей.

Другим у сезоні став буревій Даніела (Daniela). Швидкість вітру в його центрі складала 120 км на годину, що відповідає першій, найслабкішої категорії небезпеки. З часу його виникнення він не представляв небезпеки суші, так як рухався виключно над океаном.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2102 | Додав: wiktor | Теги: америка, ураган, Ігор | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar