Головна » 2011 » Декабрь » 17 » Скиданням лугу в океан проблему підкислення не вирішити
09:35
Скиданням лугу в океан проблему підкислення не вирішити
  підкислення, океан, луг, проблема, Гавайський університетПропозиція наповнити океан до країв лугом, щоб запобігти його підкислення, неспроможне. Річард ЗіБ і Франсуа Паке з Гавайського університету (США) показали, що це занадто дорого.
 Чим більше вуглекислого газу викидається в атмосферу, тим активніше він поглинається океаном, в результаті чого під загрозою опиняються цілі екосистеми. Деякі вважають, що для вирішення проблеми достатньо наситити океан, скажімо, негашеним вапном.
  Чи так це? Дослідники скористалися моделлю круговороту вуглецю між атмосферою, океаном і опадами і спробували розібратися відразу з трьома океанами: Атлантичним, Індійським і Тихим. При цьому вчені припустили, що ми будемо виробляти вуглекислий газ ще 500 років із середньою швидкістю минулого сторіччя.
  З'ясувалося, що для компенсації підкислення нам довелося б скидати в океан близько 1015 молей лугу в рік протягом приблизно 400 років. Якщо користуватися негашеним вапном, то її потрібно 1011 т на рік, а це трильйони доларів.
  Більше того, така, з дозволу сказати, геоінженерія океанів не зробить нічого для того, щоб зупинити зростання світової температури: при моделюванні Земля нагрілася приблизно на 2,5 ˚ C.
  Результати дослідження були представлені на конференції Американського геофізичного союзу.
  Підготовлено за матеріалами NewScientist.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 3436 | Додав: wiktor | Теги: Гавайський університет, підкислення, Проблема, Океан, луг | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar