-->Головна » Сучасні дослідження

Вітроенергетика може принести користь посівам

 вітер, енергетика, США, посівНа Середньому Заході США проходить велике дослідження, присвячене впливу вітроенергетики на кукурудзу.
  Його результати можна буде застосувати всюди, де є сусідами турбіни і ферми, хоча погодні умови і сільгоспкультури можуть бути різними.
  Один з найбільш очевидних шляхів, яким вітряні турбіни могли ... Читати далі»

Засівання хмар морською сіллю дозволить знизити потужність ураганів

 Латем, засівання, сіль, ураган Засівання хмар морською водою в окремих регіонах земної кулі могло б зменшити силу деяких ураганів і, можливо, запобігти їх формування.
  Сіль ідеї полягає в тому, щоб зробити хмари над тропічної Атлантикою більш яскравими. Тоді вони будуть відображати більше сонячного світла в космос; це призведе до знижен ... Читати далі»

Скиданням лугу в океан проблему підкислення не вирішити

  підкислення, океан, луг, проблема, Гавайський університетПропозиція наповнити океан до країв лугом, щоб запобігти його підкислення, неспроможне. Річард ЗіБ і Франсуа Паке з Гавайського університету (США) показали, що це занадто дорого.
 Чим більше вуглекислого газу викидається в атмосферу, тим активніше він поглинається океаном, в резул ... Читати далі»

Найбідніші люди живуть не в найбідніших країнах

 Оксфорд, бідність, бідняки, країни, Нігерія Дослідження, проведене Оксфордським університетом (Великобританія) та охопило 1650000000 бідняків по всьому світу, показало, що в два рази більше жебраків живе в країнах з середнім рівнем доходів, ніж з низьким: 1 млрд 189 млн (72%) проти 459 млн ... Читати далі»

Виявити інфекційні захворювання можна з космосу

 інфекція, міста, космос, вогні, захворювання Вчені підтвердили залежність між зміною освітленості міст, яке видно на супутникових знімках, і поширенням інфекції.
  Яскравість вогнів великого міста - якщо порівняти її рівень в декількох місцях і за певний період часу - свідчить про коливання чисельності населення. Логічно припустити, щ ... Читати далі»

Арктика вступила в нову еру

  Арктика, звіт, потепління, лідАрктика вступила в нову еру. Вода і повітря потеплішали, на морі менше льоду, на суші більше зелені.
   Така головна думка чергового щорічного «Зведеного арктичного звіту» американського Національного управління океанічних і атмосферних досліджень.
  Перше, що кидається в очі, - це все-таки ... Читати далі»