Головна » 2012 » Март » 2 » У всьому винен капітан
07:18
У всьому винен капітан
   У всьому винен капітанКапітан і штурман вантажного корабля «Рена» (Рене), напоровшись на риф біля берегів Нової Зеландії в жовтні минулого року, визнали себе винними в тому, що привели корабель до краху, повідомляє BBC News. Звинувачення, висунуті їм, включають «управління судном в манері, що піддає його невиправданої небезпеки або ризику», а також спробу втекти від правосуддя. Імена капітана і штурмана не називаються, поки в травні їм не буде призначено покарання. Деякі із звинувачень, пред'явлені капітану і штурману, караються терміном до семи років позбавлення волі.
  Нагадаємо, що контейнерне судно «Рена», довжина 236 м., мандруюче під прапором Ліберії, напоролося на риф в 22 км від порту Тауранга 5 жовтня 2011. В результаті після шторму в море вилилося близько 350 тонн дизельного палива. В ході рятувальної операції з судна було евакуйовано близько 1,1 тис. тонн палива, проте 385 тонн залишилися на борту корабля. У січні цього року «Рена» розкололася надвоє. Рятувальна операція на кораблі триває. В результаті катастрофи загинули тисячі морських птахів.
  Як розповідав «Навколо світу», цю аварію порівнюють з викидом нафти з нафтового танкера «Ексон Вальдез» (Exxon Valdez) в 1989 році. Тоді біля берегів Аляски в океан вилилося 262 тис. барелів нафти. Ситуація ускладнюється тим, що «Рена» знаходиться набагато ближче до берега, тому небезпека того, що дизельне паливо приб'є до берега, і буде пошкоджено перввсне середовище новозеландського узбережжя, набагато вище. Місцева влада каже, що крах «Рени» є найзначнішою морською екологічною катастрофою в історії країни.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1676 | Додав: wiktor | Теги: Дизель, забруднення, Рена, паливо, аварія, Нова Зеландія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar