Головна » 2012 » Октябрь » 19 » В ООН схвалили українську систему латинізації географічних назв
19:02
В ООН схвалили українську систему латинізації географічних назв
   На 10-й конференції по стандартизації географічних назв і 27-й сесії Групи експертів ООН з географічних назв, яка пройшла в Нью-Йорку, ухвалено резолюцію Х/10 про систему латинізації українських географічних назв. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства земельних ресурсів.
     Українські фахівці під час заходів, в яких безпосередню участь брали більше 90 учасників з країн-членів ООН, поширили і представили учасникам конференції «Топонімічні установки для редакторів карт і інших редакторів (для міжнародного використання)», які отримали схвалення експертів та розміщені на веб- сайті Групи експертів ООН з географічних назв (ГЕГН).
   Експерти Держземагентства доповідали на засіданні робочої групи з підготовки проекту резолюції конференції про впровадження української системи латинізації географічних назв. При його обговоренні українська позиція отримала підтримку експертів з Великобританії, Російської Федерації, США та голови робочої групи П. Пялля (Естонія) та інших.
   Зокрема, українські фахівці поінформували учасників конференції про встановлення в Україні єдиних правил транслітерації українських власних назв латиницею, які використовуються в офіційних документах, при виданні картографічних творів, на табличках і покажчиках назв населених пунктів, вулиць, зупинок, станцій метрополітену і т.п.
   Значну увагу представники структур ООН та учасники заходу приділили інформації про географічні назви в глобальній і національній інфраструктурі геопросторових даних, значение имени, створення міжурядового механізму при зборі і наданні інформації.
  Прийняття резолюції про систему латинізації українського географічних назв, посприяє вірному сприйняттю топоніміки нашої країни і більш коректному використанню міжнародним співтовариством українських географічних назв у виданнях, картографічних творах, ЗМІ і т.д.


новости от 24tv.com.ua
Фото: rgo.ru
Джерело: http://nbnews.com.ua/news/54181/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2411 | Додав: wiktor | Теги: географічні назви, транлітерація, оон, Українська, латинызація | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar