Головна » 2011 » Декабрь » 27 » Заступники для китів
08:39
Заступники для китів
 Sea Shepherd, китобої, морський пастух, японія, Антарктика, кити Активні противники китобійного промислу намагаються зупинити щорічне японське полювання на китів в Антарктиці. Вчора їм вдалося помітити і сфотографувати за допомогою безпілотного зонда китобійний флот, повідомляє Reuters. За словами представників товариства з захисту природи Sea Shepherd («Морський пастух»), вони виявили плавучий рибозавод Nisshin Maru неподалік від узбережжя Австралії, однак інші японські судна заступили його, щоб дати можливість втекти від погоні.
  «Ми засікли їх на північ від Перта. Наступні кілька днів ми будемо переслідувати їх. Ми прямуємо на південь », - розповів Пол Уотсон (Paul Watson), засновник товариства. Два зонда, оснащених камерами і локаційної апаратурою, дозволяють захисникам китів слідкувати за мисливцями на відстані.
  Товариство Sea Shepherd проводить спроби за допомогою прямої дії зупинити полювання на китів щорічно. Інші товариства із захисту природи і уряди багатьох країн, в першу чергу, звичайно, Японія, засуджують діяльність суспільства, але у нього є і чимало впливових прихильників. Міжнародну заборону на китобійний промисел був введений в 1986 році, проте Японія продовжує полювання, користуючись лазівкою в законі, що дозволяє полювати на китів у наукових цілях.
  На початку місяця експерти природоохоронної організації Greenpeace оприлюднили інформацію, що Японія використовує бюджетні кошти, виділені для відновлення після цунамі, на субсидування щорічної програми з полювання на китів. Як встановили «зелені», 2,3 млрд ієн ($ 30 млн) були пущені на фінансування додаткових заходів безпеки для китобійних суден. Офіційні особи виправдовуються тим, що на момент, коли вони подавали заявку на додаткове фінансування, китобійний промисел допомагав виживати населенню прибережних районів.
  Нагадаємо, що в лютому 2011 року Японія вперше визнала діяльність активістів причиною для раннього закриття сезону полювання на китів. Тоді японський уряд прийняв рішення перервати сезон полювання на китів через дії групи Sea Shepherd («Морський пастух»), незважаючи на те, що із задуманих 850 китів була спіймана лише одна п'ята частина. Передбачалося, що китобійний флот продовжить свою діяльність до перших чисел березня, проте він був відкликаний назад уже в лютому, так що суспільство Sea Shepherd відсвяткувало свою перемогу і пообіцяв, що продовжить свої зусилля і в майбутньому році.
Фото: fotomas.uol.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1952 | Додав: wiktor | Теги: Антарктика, китобої, Sea Shepherd, Японія, морський пастух, кити | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar