Головна » 2011 » Март » 18 » Завтра ми побачимо «супермісяць»
14:25
Завтра ми побачимо «супермісяць»
 Місяць, супутник Землі, планета, орбіта       19 березня на небосхилі з'явиться найбільший і найкрасивіший Місяць з початку дев'яностих.

Весь секрет у тому, що орбіта нашого супутника представляє собою еліпс, тому в найближчій точці (перигеї) він приблизно на 50 тис. км ближче до Землі, ніж у самій дальньої (апогеї). У першому випадку повна Місяць здається нам на 14% більше і на 30% яскравіше, ніж у другому.

Ось тільки збіги перигея і повного Місяця відбуваються не часто. Завтра супутник буде знаходитися всього в годині шляху від заповітної позиції.

Що б там не писали у ваших «интернетах», Місяць у перигеї зовсім не стає причиною стихійних лих. Наприклад, у березні 1983 року обійшлося без значних подій. У грудні 2008-го повний місяць, що знаходилася майже в перигеї, теж виявилася нешкідливою.

Єдине, чого з усією впевненістю можна чекати, - це збільшення приливних сил на 10-15%. Але це не означає, що припливи будуть на стільки ж вище: всього на пару сантиметрів, хоча особливості місцевої географії можуть підсилити ефект до 15 см.

Спостерігати повний Місяць в перигеї найкраще, коли вона близька до лінії горизонту. У цьому випадку ілюзія і реальність змішуються, створюючи справді чарівне видовище. З якихось до кінця не зрозумілим причин низька Місяць виглядає неприродно величезною, коли проглядає крізь дерева, будівлі та інші об'єкти.

Ось саме таку позицію ми і рекомендуємо вам зайняти. Вдалою медитації
Фото: vokrugsveta.ru
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1997 | Додав: wiktor | Теги: орбіта, Місяць, супутник Землі, планета | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar