-->Головна » По трохи зі світу

Межі найбільшого в світі морського заповідника треба розширити

 IFAW, Коралове море, заповідник, розширення  Захисники природи вимагають розшити кордону найбільшого в світі морського заповідника, про створення якого в листопаді заявив уряд Австралії, повідомляє Міжнародний фонд захисту природи (IFAW).
  У Кораловому морі повинен виникнути найбільший в світі морський заповідник площею близько 1 м ... Читати далі»

На Алясці збираються будувати гігантську греблю і ГЕС

 Сусітне, США, гребля, ГЕС, Аляска, проект Гідротехнічна споруда стане першим у США об'єктом такого роду за останні 40 років.
  У 1995 році Деніел Бід, глава американського Бюро з рекультивації земель, яке відповідає за спорудження ГЕС, заявив, що епоха будівництва гребель в країні закінчилася з причин екологічного характеру. Так дійсно з ... Читати далі»

Запропоновано нову карту прихованої під льодом поверхні Антарктиди

 Антарктида, лід, карта, BEDMAP, топографія Складена найдокладніша топографічна карта підлідної частини  Білого континенту.
  Проект BEDMAP об'єднує дані, отримані за кілька десятиліть за допомогою літаків, супутників, кораблів і навіть звичайних експедицій на запряжених собаками санях. Практично все це приховано під льодом: зо ... Читати далі»

Мертве море колись уже вмирало

 Мертве море, Близький схід, буріння, сіль, вода Аналіз відкладень з дна Мертвого моря показав, що близько 120 тис. років тому водойму повністю висох.
   Озеро і сьогодні знаходиться під загрозою зникнення у зв'язку з потеплінням клімату. За останні десятиліття рівень води помітно знизився.
  В рамках міжнародного проекту «Гл ... Читати далі»

Фігури пустелі Наска можуть зникнути через збільшення турпотоку

 Наска, фігури, пустеля, турпотоки, геогліфи   Розвиток туризму може виявитися згубним для однієї з найвідоміших визначних пам'яток Перу - геогліфи на плато Наска, повідомляє британське видання The Telegraph з посиланням на думку експертів у галузі світової спадщини.
    Щороку десятки тисяч туристів відвідують так звані л ... Читати далі»

Данія пускає гроші на вітер, а Польща - на атом

Данія, Польща, вітер, енергетика, кошти, програма  Данія прийняла програму, відповідно до якої до 2020 року вітер забезпечить половину потреби країни в енергії.
   А до 2050 року Данія повністю звільниться від викопного палива.
  Такий план нового, лівого уряду, яка взяла владу в вересні. Воно вирішило бути святішим попередньог ... Читати далі»