Головна » 2010 » Ноябрь » 8 » 100 млрд доларів для боротьби зі зміною клімату
13:17
100 млрд доларів для боротьби зі зміною клімату
ООН, зміна клімату, кошти     В даний час є надійні і життєздатні механізми мобілізації ресурсів для надання допомоги країнам, що розвиваються з метою пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптації до них. Такий висновок доповіді Консультативної групи високого рівня з фінансування протидії зміні клімату, який був представлений в п'ятницю в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку співголовами Групи - прем'єр-міністр Ефіопії Мелес Зенауі і прем'єр-міністром Норвегії Енсом Столтенбергом.

У минулому році на саміті в Копенгагені лідери провідних світових держав домовилися до 2020 року виділяти державам, що розвиваються щорічно по 100 мільярдів доларів США на боротьбу зі зміною клімату. Групі доручили знайти джерела фінансування. На доповіді прем'єр-міністр Ефіопії розповів, що група вивчала нові, інноваційні та додаткові джерела фінансування для того, щоб досягти цілей, узгоджених у Копенгагені. За його словами, такі джерела є і вони надійні.

Виступаючи на прес-конференції, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун зазначив, що проблема фінансування - одна з найбільш складних на переговорах по клімату. Він висловив надію, що доповідь буде сприяти просуванню переговорного процесу. Пан Гі Мун зазначив, що висновки представленої доповіді можна буде використовувати на майбутній конференції зі зміни клімату в Мексиці. Глава ООН підкреслив, що розвиваються, повинні домагатися скорочення емісій парникових газів, але це не повинно привести до уповільнення темпів їх розвитку.

Учасники прес-конференції відзначали, що багато бідних країн вже сьогодні потерпають від наслідків глобального потепління, і багаті країни несуть моральну відповідальність за надання їм фінансової допомоги у справі пом'якшення цих наслідків та адаптації до них.

На міжнародній конференції по зміні клімату, яка пройшла в грудні минулого року в Копенгагені, держави заявили про готовність прийняти негайні заходи, спрямовані на боротьбу з глобальним потеплінням на планеті. У копенгагенських домовленостях йдеться про намір держав скорочувати рівень викидів в атмосферу парникових газів. Слід нагадати, що конференція в Копенгагені завершилася прийняттям політичної декларації, яка не має юридичної сили. Переговори не призвели до вироблення всеосяжного угоди, яка повинна стати наступником Кіотського протоколу. Термін його дії закінчується в 2012 році.

    Довідка

    Кіотський протокол - міжнародний документ, прийнятий в Кіото (Японія) в грудні 1997 року на додаток до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК). Він зобов'язує розвинені країни і країни з перехідною економікою скоротити або стабілізувати викиди парникових газів в 2008-2012 рр.. в порівнянні з 1990 роком. Період підписання протоколу відкрився 16 березня 1998 року і завершився 15 березня 1999 року. Станом на 26 березня 2009 Протокол був ратифікований 181 країною світу (на ці країни сукупно припадає більше ніж 61% загальносвітових викидів).


Джерело: http://www.rgo.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2372 | Додав: wiktor | Теги: зміна клімату, кошти, оон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar