Головна » 2011 » Декабрь » 2 » Фігури пустелі Наска можуть зникнути через збільшення турпотоку
21:29
Фігури пустелі Наска можуть зникнути через збільшення турпотоку
 Наска, фігури, пустеля, турпотоки, геогліфи   Розвиток туризму може виявитися згубним для однієї з найвідоміших визначних пам'яток Перу - геогліфи на плато Наска, повідомляє британське видання The Telegraph з посиланням на думку експертів у галузі світової спадщини.
    Щороку десятки тисяч туристів відвідують так звані лінії Наска, які, на думку вчених, були створені в період між 500 роком до н.е. і 500 роком н.е. Геогліфи є гігантські геометричні фігури, що зображують трикутники, спіралі, птицю, мавпу, павука, квіти і навіть астронавта.
   На думку експертів, саме велика популярність ліній Наска становить загрозу для цього об'єкта спадщини ЮНЕСКО.
   У зв'язку з цим Фонд світових пам'ятників (World Monuments Fund) вніс лінії Наска в свій список Global Watch List 2012 року, включає важливі об'єкти світової спадщини, яким загрожує зникнення.
   Серед найбільш згубною туристичної діяльності Фонд називає польоти на приватних літаках над плато Наска, які не передбачають належних заходів безпеки, збільшення обсягу сміття, що викидається і недосконалу туристичну інфраструктуру, наприклад, поява несанкціонованих оглядових майданчиків.
  Крім туризму, загрозу геогліфи Наска представляє безконтрольна прокладання нових доріг, що призводить до підвищення ризику повеней, а також збільшення видобутку міді та інших цінних металів.
Фото: eco.ria.ru
Джерело: http://eco.ria.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2424 | Додав: wiktor | Теги: пустеля, геогліфи, турпотоки, фігури, наска | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar