Головна » 2014 » Июнь » 17 » Мандрівних голубів погубили людина і популяційні хвилі
14:44
Мандрівних голубів погубили людина і популяційні хвилі

  Мандрівні голуби вимерли не тільки через людей. До такого висновку прийшла група тайванських дослідників під керівництвом Шоу Сянь-Ле, передає «Газета.ru» з посиланням на журнал Праці Національної академії наук.

До недавнього часу вважалося, що єдиною причиною вимирання цього виду була діяльність людини, а роль популяційних хвиль (природних коливань чисельності) не  досліджувалась.

Дане питання зацікавило тайваньських вчених, які, спираючись на отримані в музеях генетичні дані  зразків тканин мандрівних голубів,  а також на екологічні розрахунки, дійшли висновку, що саме своєрідна популяційна динаміка зробила цей вид схильним негативним впливам з боку людини.

Це, на думку дослідників, і послужило причиною вимирання мандрівних голубів в рекордно короткі терміни.

Мандрівні голуби були одним з найпоширеніших видів птахів Північної Америки. За оцінками, їх чисельність становила 3-5 мільярдів особин. У XIX столітті можна було спостерігати за сезонними міграціями багатомільйонних зграй цих птахів, але за кілька десятиліть вони були повністю винищені європейськими переселенцями. Остання особина цього виду померла сто років тому, в 1914 році.

Фото: http://scientificrussia.ru/data/shared/10_vymershih/golub.jpg
Джерело: http://www.strf.ru/material.aspx?CatalogId=222&d_no=80473#.U6A18XaubFw
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 1932 | Додав: wiktor | Теги: популяція, вимирання, Людина, мандрівні голуби | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar