Головна » 2011 » Сентябрь » 13 » Курорт у вогні
19:39
Курорт у вогні
Андалузія, Марбелла, пожежа, стихія  Лісові пожежі, розбушувалися на півдні Іспанії, в Андалусії, змусили близько 200 осіб евакуюватися з будинків, повідомляє BBC News. Вогонь дійшов до міст Міхас (Mijas) і Охен (Ojen), що неподалік від популярного туристичного курорту Марбелла.
  Гасінням пожеж займаються як пожежні розрахунки на землі, так і спеціальні пожежні вертольоти з повітря. У понеділок ввечері полум'я вдалося взяти під контроль, так що городяни змогли повернутися додому.
   Відомо про чотири згорілих будинках, проте про жертви повідомлень немає. За словами регіонального міністра навколишнього середовища Хуана Хосе Діаса Трілло (Juan Jose Diaz Trillo), вигоріло близько 400 гектарів землі. І хоча зараз вогонь загасили, існує небезпека повторного займання через високі атмосферних температур і сильного вітру.
   Минулого тижня «Навколо Світу» розповідав, що лісові пожежі охопили штаті Техас, США. Вони знищили вже тисячу будинків. В окрузі Бастроп (Bastrop) вогонь поширився на територію шириною 26 км і спопелив 600 будівель, убивши двох чоловік. На сході штату у вогні загинули ще двоє. За тиждень 57 пожеж випалили більше 100 тис. акрів (40 470 га). Ситуацію посилює посуха, яка стала найсильнішою в Техасі з 50-х років минулого століття.
   Влітку лісові пожежі спустошили більше 10% території Греції за 25-річний період, в основному в південній частині Пелопоннесского півострова. Загальна площа територій, що постраждали з 1983 по 2008 рік, становить близько 1,3 млн гектарів.
   В середньому щорічно в країні відбувалося 1465 лісових пожеж, які випалювали по 52 тис. гектарів лісу. Найбільш постраждалим регіоном є Пелопоннесс, де відбувалося 19% всіх пожеж, які зруйнували 27% тамтешніх лісів і сільгоспугідь.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2360 | Додав: wiktor | Теги: Марбелла, Андалузія, стихія, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar