-->Головна » Природні катаклізми

Ризик стихійних лих виріс повсюдно

  стихії, жертви, стенфорд, злива, ризик, нетріМіжурядова група експертів зі зміни клімату опублікувала доповідь (592 сторінки), присвячену стихійним лихам.
   У документі наголошується, що зміна клімату призводить до почастішання посух, аномальної спеки і потужних злив, які забирають людські життя і завдають великої шк ... Читати далі»

В Мексиці - землетрус

 землетрус, Месика, Мехіко, акапулько  Землетрус магнітудою 7,6 стався вчора на південно-заході Мексики. Як повідомляє агентство Reuters, епіцентр стихійного лиха розташовувався в районі курортного міста Акапулько, що в штаті Герреро (Guerrero). Там пошкоджено близько 800 будинків і поранено як мінімум 11 осіб.
  У столиці кр ... Читати далі»

Австралію затопило

  Австралія, повінь, Уельс, ФіджіМайже 9 тис. осіб були змушені покинути свої будинки в місті Уогга-Уогга (Wagga Wagga), штат Новий Південний Уельс, Австралія, через тривалу на південно-сході країни повінь. За даними місцевих ЗМІ, евакуювати населення допомагають поліція, військові та екстрені служби, повідомляє BBC News.
  ... Читати далі»

Новий сильний землетрус магнітудою 5,2 стався в Туві

 землетрус, Кизил, Тува, РосіяТретій сильний землетрус стався в Туві в понеділок, його магнітуда склала 5,2, повідомляє Алтай-Саянська філія Геофізичної служби СО РАН.
  За даними сейсмологів, епіцентр поштовху, що стався в 10.54 за місцевим часом (06.54 мск), знаходився в 130 кілометрах на ... Читати далі»

В недалекому майбутньому «повені століття» можуть траплятися кожні три роки

модель, клімат, шторм, АйрінУ серпні минулого року ураган «Айрін» пронісся через Карибський басейн і східну частину США, залишивши за собою широку смугу руїн. Здиблена їм вода перекотилася через дамби, затопивши приморські і внутрішні території. Багато говорили про те, що це було саме руйнівна повінь століття.
  Проте дослідники з Массачус ... Читати далі»

Землетрус в Філіппінах

  Філіппіни, землетрус, жертви, Гуіхулнгане Землетрус магнітудою 6,8 стався сьогодні на Філіппінах, повідомляє агентство Associated Press. Принаймні 13 людей загинули, 29 людей вважаються зниклими без вісті. Землетрус стався біля берегів острова Негрос (Negros Island) і викликало обвал, який обрушився на місто Гуіхулнган (Guihulngan), нас ... Читати далі»

Фахівці зафіксували перше виверження вулкана Етна в 2012 році

  виверження, Італія, вулкан, ЕтнаВулкан Етна на італійському острові Сицилія в ніч на четвер відновив свою активність, повідомляють місцеві ЗМІ.
  Фахівці Національного інституту геофізики і вулканології Італії зафіксували викид розпеченої лави з нового кратера, розташованого на південно-східній стороні вулкана, в 04.34 за місцевим часом ... Читати далі»

Землетрус в Тиві

  землетрус, Тива, Кизил, епіцентр, 6,6, USGSЗемлетрус магнітудою 6,6 було зафіксовано Геологічною службою США (USGS) сьогодні в республіці Тива. Епіцентр розташовувався в 92 км від столиці республіки Кизила недалеко від російсько-монгольського кордону на глибині 6,9 км. Землетрус стався приблизно в 23-20 за місцевим часом.
  Споч ... Читати далі»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »