Головна » 2011 » Ноябрь » 24 » Рідкісне явище
22:36
Рідкісне явище
погода, дослідження, планета, Прінстон   У східній частині Тихого океану сформувався рідкісний для середини листопада ураган. Слідом за ним в Атлантиці може виникнути ще більш рідкісний для цієї пори року тропічний шторм, повідомляє Live Science.  
   Тропічний шторм Кеннет (Kenneth) став ураганом 21 листопада. Сформувався він у суботу як тропічна депресія.
   Як у східній частині Тихого океану, так і в Атлантиці офіційний сезон ураганів триває тільки до 30 листопада, оскільки тропічні океанські води стають прохолодніше, ніж у пік сезону в серпні і вересні. Середня кількість тропічних штормів в листопаді в період з 1851 по 2010 рік було наполовину менше, ніж число ураганів. Останній ураган в Атлантиці, сформувався в листопаді, був ураганом Іда (Ida) в 2009 році. А в минулому році до 7 листопада в Атлантичному океані бушував ураган Томас (Tomas), хоча і утворився він у жовтні.
   Ураган Кеннет в даний час знаходиться в 1135 км на південь від Нижньої Каліфорнії і рухається в західному напрямку. Швидкість вітру в ньому досягає 130 км / год, через що урагану привласнена перша категорія. У найближчі дні Кеннет може зміцніти до третьої категорії і вище. Оскільки ураган направляється геть від Мексики, він не представляє небезпеки для берегових територій.
   Синоптики також виявили зону зниженого тиску в 1408 км на північний схід від Підвітряних островів. Існує 60-відсоткова ймовірність, що в найближчі 48 годин там утворюється субтропічний циклон. Якщо він переросте в субтропічний шторм, йому присвоять ім'я Таммі (Tammy). Він стане 19-м штормом за 2011 рік.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 3044 | Додав: wiktor | Теги: Прінстон, планета, погода, Дослідження | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar