-->Головна » Справи геологічні

Загадкове виверження 1258 тривожить вулканологів

  вулканологія, вулкан, виверження, 1258 В останні тижні по всьому світу опубліковано кілька досліджень, які констатують свого роду загадку. За даними з льодових шапок як північної, так і південної півкулі, так само як і відкладень осадових порід різних озер по всій планеті, приблизно в 1258 році відбулося колосальне виверження з викидом в а ... Читати далі»

Малий льодовиковий період, можливо, був викликаний виверженнями вулканів

 Колорадо, Баффінова Земля, льодовик, вулкан, виверження, зледеніння Гіффорд Міллер з університету Колорадо (США) і його колеги запропонували нове пояснення причин так званого малого льодовикового періоду, який прийшов на кінець середньовіччя і завершився тільки в XIX ... Читати далі»

Описано механізм підйому алмазів на поверхню

 алмаз, кімберліт, ортопіроксен, геофізика, магма, кратон  Четверо геофізиків з Університету Британської Колумбії (Канада) і Мюнхенського університету Людвіга - Максиміліана (Німеччина) охарактеризували механізм підйому алмазів з надр Землі, підкріпивши теоретичні здогадки результатами високотемпературних дослідів.
  Давно відомо, що ... Читати далі»

Кластер жахливих землетрусів не означає, що Земля стала більш активною

  кластер. землетрус, активність, Ширер, магнітудаЗа останні роки відбулося надзвичайно багато епічно потужних землетрусів, причому на Суматрі, у Чилі та Японії сила поштовхів наближалася або досягала 9,0. Це змусило деяких припустити, що подібні катаклізми відбуваються кластерами, що ми вступили саме в такий період і слід боятися.
&nb ... Читати далі»

Атмосфера молодої Землі виявила близьку подібність із сучасною

геофізика, Земля, атмосфера, Ренселлер, інститут, кисень  Троє геофізиків з Ренселлеровского політехнічного інституту (США) зібрали свідчення того, що атмосфера Землі в кінці катархея, періоду, що завершився через 500 млн років після утворення планети, була багато в чому схожа з сучасною.
  Теорія про те, що первинна атмосфера Землі б ... Читати далі»

Вимирання плейстоценової фауни було випадкове

   вимирання тварин, льодовиковий період, фауна, плейстоцен Вчені з'ясували, що вимирання плейстоценової мегафауни після завершення льодовикового періоду 11700 років тому було випадковим
  На даний момент в науковому середовищі немає однозначної думки, чому багато видів тварин після завершення останнього льодовикового періоду вим ... Читати далі»

Вулкани будуть розрізняти по інфразвуку

 вулкан, інфразвук, інститут, Флорида, геологія Ці знання знадобляться для того, щоб виявити виверження з великою кількістю попелу і, наприклад, вчасно попередити авіапілотов.
  Утворені вулканами попелясті хмари, як усі ми тепер знаємо, досягають висот, на яких літають пасажирські літаки; викиди легко можуть привести до поло ... Читати далі»

« 1 2 ... 6 7 8 9 »