-->Головна » Справи геологічні

Аналогії з рісс-вюрмським міжльодовиков'ям не коректні

  Аналогії з рісс-вюрмським міжльодовиков'ям не коректні Дослідники з Німеччини пролили нове світло на причини, за якими еемське (рісс-вюрмське) міжльодовиков'я не повинно використовуватися в якості моделі зміни клімату в сучасному світі.
   Зазви ... Читати далі»

Визначено час початку руху кори Землі

  Визначено час початку руху кори ЗемліГеологи провели ізотопний аналіз найстаріших кристалів цирконію з Гренландії і встановили передбачуваний час початку тектонічної активності літосферних плит. За словами вчених, рух земної кори стартувало 3,2 мільярда років тому. Робота опублікована в журналі Nature, її короткий зміст наведено на сайті Універ ... Читати далі»

Зневоднення Мертвого моря викликане підйомом земної кори

 Зневоднення Мертвого моря викликане підйомом земної кори  Геологи встановили, що зневоднення Мертвого моря викликає підйом земної кори в регіоні і змогли підрахувати швидкість цього підняття
    Виявилося, що земля піднімається зі швидкістю в середньому 4,3 міліметра в рік.
    Відомо, що, починаючи з 60- ... Читати далі»

Вчені навчилися передбачати шлях вулканічного попелу

  Вчені навчилися передбачати шлях вулканічного попелу    Іспанські вчені створили модель, яка передбачає "поведінку" хмар вулканічного попелу в атмосфері, застосування цієї моделі, на їхню думку, змогло б забезпечити безпеку польотів і зменшити економічні втрати в разі великих вивержень, повідомляє прес-служба Іспанського фон ... Читати далі»

Розроблено найбільш точну модель землетрусів

  Розроблено найбільш точну модель землетрусів Одна з найбільш вивчених сейсмонебезпечних зон світу - це 25 км сегмента Паркфілд розлому Сан-Андрес в центральній Каліфорнії. У цьому легендарному місці землетруси трапляються чи не кожні двадцять років з середньою магнітудою 6,0, жахаючи тварин і зачаровуючи вчених.
 & ... Читати далі»

Отримано нові експериментальні дані про склад мантії Землі

 Отримано нові експериментальні дані про склад мантії Землі Серія високотемпературних експериментів, виконаних геофізиками з Японії, показала, що нижня мантія Землі збагачена кремнієм.
   Згідно традиційної моделі внутрішньої будови Землі в шарі мантії нашої планети виділяються верхня і нижня області, а також перехідна ... Читати далі»

У Каракорумі виявлені ростучі льодовики

 У Каракорумі виявлені ростучі льодовики  Більшість льодовиків тане досить швидко, але на краю Тибетського нагір'я виявлено кілька «білих ворон», які за останні роки, навпаки, зросли.
   На основі польових досліджень льодовиків гірської системи Каракорум, через яку проходить кордон Китаю з Індією і Пакистаном, в 2005 році дослід ... Читати далі»

Причиною закінчення льодовикового періоду був вуглекислий гаp

  Танення Антарктики Причиною закінчення льодовикового періоду був вуглекислий газвикликало древнє потепління? Підвищення рівня вуглекислого газу і справді поклало кінець останнього льодовикового періоду, стверджують Джеремі Шакун з Гарвардського університету (США) і його колеги.
   Зіставивши різні дані, вчені показали, що регі ... Читати далі»

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 »