-->Головна » Справи геологічні

Родом з грязьового вулкана

 вулкан, грязь, життя, Франція, геологи Зародження життя на Землі стало можливим завдяки події 3800000 років тому виверження грязьового вулкана в області Ісуа (Isua) в південно-західній Гренландії, вважають вчені з Геологічної лабораторії (Laboratory of Geology) в Ліоні, Франція, що опублікували відповідну статтю в журналі Proceeding ... Читати далі»

Комети могли спровокувати утворення океанів на Землі

 комета, Земля, вода, океан, Гершель  Астрономи виявили, що комети є типовими рознощиками води в зоряних системах - вважається, що саме таким чином Земля обзавелася власними океанами. Стаття дослідників з'явилася в журналі Science, а її короткий виклад приводиться в прес-релізі на сайті Європейського космічного агентства.
   Об'є ... Читати далі»

До 2100 року нас може стати 27 млрд

  демографія, 2100, 27 міліардів, Хайліг, прогноз, населення Якщо людство буде плодитися з сьогоднішньою швидкістю, а тривалість життя залишиться тією ж, до 2100 року нас буде 27 млрд.
  «Це так званий сценарій постійної фертильності, - каже Герхард Хайліг, що відповідає в ООН за оцін ... Читати далі»

Виявлено гори, що ростуть вгору ногами

  Каліфорнія, астеносфера, літосфера, гори Ведран Лекіч і його колеги з Університету Брауна (США) представили найдетальніший на сьогодні опис таємничого регіону планети, який людські очі ще не бачили і, швидше за все, ніколи не побачать, - нижньої частини Південної Каліфорнії.
  Зворотний бік плити літос ... Читати далі»

Гіпотеза «Земля-сніжок» оскаржена

 гіпотеза, Земля, сніжок, сніг, льодовик  Деякі дослідники вважають, що двічі чи тричі в історії нашої планети наступав період, умовно позначається «Земля-сніжок», коли лід майже повністю покривав поверхню Землі. Останній раз це відбулося приблизно 635 млн років тому. Потім по ряду причин стався парниковий ефект, і планета відтанула.
&nbs ... Читати далі»

Океан попередить про землетрус

   Інститут океанографії імені Скріппса (Scripps Institution of Oceanography) при eніверсітете Каліфорнії в Сан Дієго (University of California at San Diego), США, отримав грант у розмірі мільйона доларів на розробку глибоководної сейсмічної мережі. Грант виділено Національним науковим фондом (National Science Foundation), повідомляє ... Читати далі»

Канада має величезні геотермальні ресурси

  Канада, геотермальні джерела, енергетика, геологічна служба, ресурси   Геологічна служба Канади опублікувала доповідь, в якому заявила про величезний потенціал геотермальної енергетики на підвідомчій території.
   Канада поки не виробляє електроенергію з геотермальних джерел - і марно. Виявляється, запаси в мільйон р ... Читати далі»

Наступна Пангея не буде цілою

 Пангея, дрейф окнтинентів, суперконтинент, літосфера    Приблизно через 250 млн років всі континенти світу знову зберуться разом, проте нова Пангея не буде цілою: висхідні потоки в мантії (плюм, або стовпи магми) не дозволять Південній Америці та Антарктиді приєднатися до решти.
  Суперконтиненти формуються і розбиваються н ... Читати далі»

« 1 2 ... 7 8 9