Головна » 2012 » Апрель » 12 » Вічний рух океану
06:18
Вічний рух океану
  Вічний рух океану Співробітники Центру космічних польотів НАСА ім. Годдарда оживили Світовий океан. У новому відеоматеріалі враховані тисячі течій.
   Це результат синтезу комп'ютерної моделі з даними спостережень. Модель створена в рамках проекту «Оцінка циркуляції і клімату океану», який ведуть Лабораторія реактивного руху НАСА та Массачусетський технологічний інститут. Візуалізація охоплює період з червня 2005 по грудень 2007 року.
    Все це потрібно для того, щоб зрозуміти, яку роль грає океан в круговороті вуглецю, а також в тепловому, водному та хімічному обміні усередині і між різними компонентами системи Землі і ін.
   У проекті використовуються покази альтиметрів зондів TOPEX / Poseidon, Jason-1 і OSTM/Jason-2, вимірювання гравітації дуетом супутників GRACE; про тиск приземного вітру розповідає QuikScat, про температуру поверхні моря - «Вдосконалений мікрохвильовий скануючий радіометр» апарата Aqua, про концентрацію і швидкості морського льоду - пасивні мікрохвильові радіометри, інформацію про температуру і солоність глибин надають вимірювання, що виконуються з кораблів і причалів, а також буйками системи «Арго».
   Синтез цих даних в єдину модель являє собою один з найбільших обчислювальних проектів в історії (в своєму роді). Він виявився можливим завдяки комп'ютерним потужностям Дослідницького центру НАСА ім. Еймса.
  Підготовлено за матеріалами Лабораторії реактивного руху і НАСА.
  P. S. НАСА оприлюднило також серію освітніх роликів, що розповідають про те, що сьогоднішня наука знає про Сонце та його вплив на навколишній простір. Ще не потрапивши в широкий доступ, ці відео отримали безліч премій, так що не пропустіть.

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 3509 | Додав: wiktor | Теги: Рух, Модель, Океан, НАСА, візуалізація | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar