Головна » 2011 » Июнь » 13 » З Тернопільської області за 10 років на заробітки за кордон виїхало понад 30 тис. осіб
20:26
З Тернопільської області за 10 років на заробітки за кордон виїхало понад 30 тис. осіб
 Кордон, Тернопіль, Безробіття, Тернопільська область, Заробітки, Людина   Досліджено обсяги трудової міграції в Тернопільській області - це дев'ять відсотків працездатного населення у працездатному віці, або до 55 тисяч жителів області. Кількість трудових мігрантів зростає прискореними темпами: аналогічне дослідження, проведене в 2001 році, дало цифру 22 тисячі.
     Ще у вересні-жовтні 2005 року фахівці центрів зайнятості Тернопільської області опитали більше двох тисяч школярів Тернополя з різних сімей і майже стільки ж - у містах і селищах двох районів. Респондентами стали учні середніх і старших класів: вік батьків серед трудових мігрантів активний - від 30 до 45 років.
     За накопичені кошти трудові мігранти та їхні діти отримують можливість придбати житло, автомобіль, отримати освіту, що, з одного боку, є позитивним явищем. У 2008-му, передкризовому році через банківську систему в область від іноземних працівників надійшло майже 246 млн доларів. Але навіть торішня цифра - 170 млн доларів - наближається до обсягу всього обласного бюджету Тернопольщіни.
       В докризовий період, з 2005-го по 2007 рік, обсяги введеного в дію житла в області, як свідчить статистика, росли швидкими темпами - від 26,6 до майже 50 відсотків. Будівельний бум не в останню чергу викликала висока купівельна спроможність трудових мігрантов.Упомянутий соцопитування 2005-го показав, що у майже 24 відсотків дітей один з батьків перебуває за кордоном, а у 4,2 відсотка їх - гроші за кордоном заробляють і батько, і мати .
Фото: segodnya.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1803 | Додав: wiktor | Теги: Тернопіль, Кордон, Заробітки, безробіття, Людина, Тернопільська область | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar