Головна » 2011 » Август » 19 » У світі почастішали напади акул на людей
13:17
У світі почастішали напади акул на людей
 Якобі, акули, напад, дослідження, людина   Фахівці з вивчення морської біології відзначають значне зростання кількості нападів акул на людину останнім часом і пов'язують це з цілою низкою причин, пише в п'ятницю інтернет-ресурс "Japan Today".
  За даними Міжнародного архіву даних про напад акул (International Shark Attack File, ISAF), складеного в Університеті штату Флорида, у 2008 році у всьому світі було зафіксовано 53 напади акул на людей, чотири людини загинули, шестеро людей загинули в 2009 році. (63 нападу) і 2010 року (79 атак).
  За даними дослідників, 2010-й рік став найкривавішим за останні 10 років.
   У 2011 році вже сталося 13 нападів з шістьма загиблими.
  Останній раз акули атакували людей на Сейшельських островах, в Пуерто-Ріко, в Єгипті, біля узбережжя Приморського краю РФ.
  На думку Девіда Якобі, спеціаліста Асоціації морських біологів в Плімуті (Великобританія), експерти вважають, що у сплеску нападів акул винні як сама людина, так і ймовірність глобального потепління.
  "Через низьку вартість турпутівок все більше людей прямують відпочивати в теплі країни, освоюють все нові куточки планети, де раніше людина не з'являвся. Крім того, люди надмірно багато виловлюють риби в світовому океані, плюс позначається і ймовірність глобального потепління", - сказав учений.
  Він також пояснив, що акули звикли пристосовуватися до тих умов, в яких вони змушені існувати, і йдуть туди, де доступні їжа і є течії, багаті поживними речовинами.
  Д. Якобі підкреслює, що зростання нападів не вказує на збільшення популяції акул.
  "Швидше за все, причина в збільшенні кількості туристів, що відпочивають на морі, що піднімає шанси зустрічі акули і людини", - пояснює учений.
  Втім, додає Д. Якобі, поведінка акул все ще занадто мало вивчена, тому, за його словами, не можна говорити з точністю про причини їхніх нападів на людей.
Фото: www.focus.ua
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2030 | Додав: wiktor | Теги: Якобі, Напад, Дослідження, акули, Людина | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar