-->Головна » По трохи зі світу

У всьому винен капітан

   У всьому винен капітанКапітан і штурман вантажного корабля «Рена» (Рене), напоровшись на риф біля берегів Нової Зеландії в жовтні минулого року, визнали себе винними в тому, що привели корабель до краху, повідомляє BBC News. Звинувачення, висунуті їм, включають «управління судном в манері, що піддає його невиправданої небезпеки або ризику ... Читати далі»

У середньовічному Багдаді йшов сніг

  Багдад, сніг, похолодання, погода, історіяФернандо Домінгес-Кастро з Університету Естремадури (Іспанія) і його колеги підняли документи, написані в Багдаді в 816-1009 роках, під час «золотого століття» мусульманської культури.
  Це один з небагатьох склепінь письмових джерел, що дозволяють зазирнути в минуле клімату, коли метеоумови ф ... Читати далі»

Водоспад перетворився на діючий вулкан

 водоспад, Кінсбкий хвіст, відео, Йосеміт  Фантастичне природне явище можна спостерігати лише декілька хвилин.
   Водоспад Horsetail (Кінський Хвіст) Водоспад Кінський Хвіст декілька разів на рік виглядає як діючий вулкан Декілька днів на рік водоспад в американському парку Йосеміті (штат Каліфорнія) набуває фантастичного вигля ... Читати далі»

NASA зафіксувало дивовижне торнадо на поверхні Сонця

 сонце, НАСА, торнадо, протуберанець, відео Відео сонячних торнадо показує закручені фонтани плазми, які повзуть по поверхні Сонця. Торнадо на Сонці NASA Сонячні торнадо на поверхні Сонця Космічний апарат NASA зробив дивовижне відео, на якому сонячні торнадо граються на поверхні Сонця.
   Торнадоподібні виверження супер-гарячої пла ... Читати далі»

Швейцарці навчать космічні держави прибирати за собою

  Швейцарія, супутник, сміття, космос, орбітаПроблема космічного сміття згадується вже давно, однак далі загальних розмов про боротьбу з ним справуа до сих пір не заходила. Дослідники з швейцарської Федеральної політехнічної школи Лозанни (EFPL) розробили проект відповідного для збору космосміття супутника і тепер шукають фінансування для його ... Читати далі»

Більше 60% проектів відродження зниклих видів визнані успішними

  проект, повернення, тварини, реінтродукція, МСОПВченим вважають успішними 28 з 45 реалізованих проектів по поверненню зниклих видів тварин у дику природу, говориться в черговому звіті Міжнародного союзу охорони природи (МСОП).
  Проекти по реінтродукції різних видів комах, амфібій, ссавців, птахів, риб і рослин велися в Америці, Азії, Є ... Читати далі»

Яхта на сонячних батареях майже завершила свою навколосвітню подорож

Туранор, енергетика, яхта, подорож, катамаран   27 вересня 2010 гламурні прихильники альтернативної енергетики відпливли на розкішній яхті, що живиться виключно від сонячних батарей, з Монако до Гібралтару. Вперше в історії, не дивлячись на помпезність люксового транспортного засобу, зроблена спроба зробити «сонячну» подорож. Сь ... Читати далі»

В Антарктиді знайдені швидкі озера

льодовик, Земля Георга, антарктида, озера    Річки і гори, що б там не говорив Магомет, «ходять». Правда, дуже повільно - вже точно не півкілометра на рік. Проте саме з такою швидкістю пересувається дивна група антарктичних озер.
  Пояснити це плином шельфового льодовика, на якому вони спочивають, не можна, оскільки т ... Читати далі»

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 19 20 »