-->Головна » По трохи зі світу

Поворот тибетських річок

  Поворот тибетських річокУ Тибеті починають свій шлях Інд, Брахмапутра, Меконг і Салуїн. Плани китайської влади по перенаправленню цих річок в посушливі регіони країни та будівництва ГЕС можуть стати причиною конфліктів із сусідніми країнами, особливо з Індією, яка сама планує перекинути до Гангу частину вод Брахмапутри. У зв'яз ... Читати далі»

Американські університети відкривають двері всьому онлайн-світу

  Японія прощаєАмериканські університети відкривають двері всьому онлайн-світуться з атомомПровідні американські та світові вузи - Массачусетський технологічний інститут та Гарвардський університет - знаходяться в одному і тому ж місті під назвою Кембридж (штат Массачусетс). Зручно, не чи правда? Особливо коли мова заходить про спі ... Читати далі»

Японія прощається з атомом

  Японія прощається з атомомОстанній з працюючих реакторів - третій номер АЕС «Томари» на острові Хоккайдо - зупинили сьогодні в 5:00 ранку за місцевим часом для ремонтних робіт, які триватимуть більше 70 днів.
  Країна висхідного сонця небагата ресурсами; на атом припадає третина енергетики Японії, і його долю планувалося збільшити ... Читати далі»

Подвійний удар по акулі-молоту

 Подвійний удар по акулі-молоту Плутанина в ідентифікації між вимираючим видом, зубчастою акулою-молотом, і схожим на нього новим, ще не названим, може загрожувати виживанню обох видів.
  Згідно недавній статті в науковому журналі Marine Biology, новий вид молотоголових акул був виявлений недалеко від узбережжя Південної Бразилії. ... Читати далі»

Японці пробурили найглибшу підводну свердловину в світі

Японці пробурили найглибшу підводну свердловину в світі    Її загальна глибина склала 7740 метрів, що стало новим світовим рекордом для наукових глибинних бурінь.
  Попередній світовий рекорд глибинного буріння належав групі американських океанологів.
  Зі спеціального дослідницького судна "Тікю" ("Земля") була пробурена ... Читати далі»

Активіст Грінпіс прилетів на параплані на французьку АЕС

Активіст Грінпіс прилетів на параплані на французьку АЕС   Активіст екологічної організації Грінпіс прилетів на мотопарапланах (легкий літальний апарат з мотором) в середу на територію французької атомної електростанції "Бюже" в департаменті Ен, повідомляє Франс Прес з посиланням на жандармерію.
   "Активіст Грінпіс ... Читати далі»

Найдовша в світі ЛЕП з'єднає Ісландію і Європу

Найдовша в світі ЛЕП з'єднає Ісландію і Європу    Щоб підвищити стійкість загальноєвропейської енергосистеми, запропоновано прокласти енергопередавальний кабель по дну Атлантичного океану від Ісландії до континентальної Європи. Так острівна держава зможе передавати екологічно чисту геотермальну електроенергію до Великобританії, Нор ... Читати далі»

Охорона природи стане дорожча

Охорона природи стане дорожча     Якщо вам здається, що порятунок зникаючих видів влітає в копієчку, зачекайте кілька десятиліть. Зміна клімату призведе до того, що охоронювані території доведеться істотно розширити, а витрати на навколишнє середовище зростуть удвічі.
   До такого висновку прийшли три дослідження, прис ... Читати далі»

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 19 20 »