-->Головна » По трохи зі світу

В Арктиці виявлено ще одне джерело метану

В Арктиці виявлено ще одне джерело метануВ Арктиці безліч джерел потужного парникового газу - метану. Одна тільки вічна мерзлота зберігає мільярди тонн. Плюс до цього на дні порівняно дрібних морів континентального шельфу метан залягає у вигляді гідратів. Ну, і, звичайно, болота. Чим сильніше потепління - тим більше метану опиниться в атмосфері, ти ... Читати далі»

В Мексиканській затоці побільшало суїцидів серед китів і дельфінів

 В Мексиканській затоці побільшало суїцидів серед китів і дельфінів  Американська адміністрація океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) протягом майже двох років вивчала вплив аварії в Мексиканській затоці на платформі компанії BP і прослідковувала вплив нафтопродуктів на екосистему регіону і зокрема на життя китів і де ... Читати далі»

Масштабний лісовий експеримент

  Західна Європа, Уельс, Португалія, ліс, насадження, еспериментУ Західній Європі стартував глобальний експеримент по вивченню впливу глобальної зміни клімату на дерева, повідомляє BBC. Тисячі саджанців для цього висаджені в декількох країнах, від півдня і до півночі.
   Масштаб проекту дозволить оцінити одна цифра: близько 6 тис. дер ... Читати далі»

Венеція продовжує тонути

 Венеція, рівень води, туризм, Бок, підтоплення  Рівень води у Венеції, Італія, піднімається на 2 мм в рік, повідомляє BBC News з посиланням на нові дані космічних супутників. Ще на 2 мм в рік піднімається рівень води у Венеціанській лагуні, так що в загальному Венеція втрачає по 4 мм в рік. Наслідком цих змін стали регулярні ... Читати далі»

Австрійський парашутист здійснить рекордний стрибок із стратосфери

   Баумгартен, австрієць, стратосфера, стрибки, скайдайвер У четвер 42-річний екстремал здійснив підготовчий стрибок з висоти 22 тис. метрів, приземлившись на території американського штату Нью-Мексико через вісім хвилин.
   Під час вільного падіння, яке, згідно з підрахунками ком ... Читати далі»

На австралійське місто обрушилася павутинна катастрофа

   павуки, Австралія, Нашестя, ентомологи, повінь Але павуки, яких звинуватили в події, не плетуть павутину. Здається, тільки тепер учені знайшли пояснення феномену, що вразив місцевих жителів і заодно весь світ.
    Журналісти Discovery News опитали кількох ентомологів та фахівців з павукоподібних. Майже всі вчені в ... Читати далі»

ООН: пора скоординувати всіх споживачів прісної води

 вода, питна вода, Марсель, саміт, ООН, прісна  Сьогодні в Марселі (Франція) стартує Всесвітній водний форум. Коло питань, які будуть порушені на ньому, окреслила спеціально підготовлена доповідь ЮНЕСКО. Її основна думка полягає в тому, що світове водопостачання перебуває під величезним тиском з боку кліматичних змін та зростання п ... Читати далі»

Лівія почала розпадатися

  Лівія, Бенгазі, Тріполі, Феззан, Кіренаїка, автономіяЛідери лівійських племен і польові командири проголосили напівавтономією багатий нафтою східний регіон Лівії. Про це повідомляє BBC News. Рішення було озвучено на зборах племінних лідерів, яке відбулося 6 березня в місті Бенгазі (Benghazi). Вони заявляють, що цей крок необхідний для регіону ... Читати далі»

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 19 20 »