-->Головна » По трохи зі світу

В Індійському океані знайдено загублений континент

   Затоплені залишки стародавнього мікроконтиненту, схоже, розкидані під океаном між Мадагаскаром і Індією.
  Доказом тому стала знахідка на Маврикії - вулканічному острові, що лежить приблизно в 900 ... Читати далі»

Мегаполіси нагрівають повітря на тисячі кілометрів навколо

   Фахівці з Інституту океанографії Скріппса (США) визначили вплив так званого ефекту теплового острова на екологію. У великих містах нагріва ... Читати далі»

Зимові курорти Європи завалені снігом

   Сезон катання на території Європи - в самому розпалі. Небувалий в своєму роді рекорд поставили іспанські та французькі Піренеї. За минулий тиждень тут випало до 250 сантиметрів снігу: це більше, ніж відзначалося в регіоні за останні ... Читати далі»

Географія музичних напрямків

   За весь період розвитку людства розвивалися не лише промисловість, сільське господарство, економіка, а й культура та , зокрема, музична культура. Однак, в різних куточках світу розвинулись своєрідні її напрямки. < ... Читати далі»

Нові паспорти КНР викликали переполох в Азії

  Новий дизайн китайських паспортів викликає переполох в Азії. На сторінках нового біометричного паспорта жителя КНР є географічна карта, яка включає в себе території, на які претендують інші країни.
 У нових китайських паспортах зображена карта країни, яка охоплює спірні територі ... Читати далі»

В ООН схвалили українську систему латинізації географічних назв

   На 10-й конференції по стандартизації географічних назв і 27-й сесії Групи експертів ООН з географічних назв, яка пройшла в Нью-Йорку, ухвалено резолюцію Х/10 про систему латинізації українських географічних назв. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства земельних ресурсів.
     Укра ... Читати далі»

Людина продовжує вбивати китів

  Аналіз, що охопив чотири десятиліття, показав, що спроби запобігти знищенню китів не принесли бажаного результату.
  Наприклад, біля східного узбережжя Канади і Сполучених Штатів, за оцінками, залишилося всього 460 північних гладких китів (Eubalaena glacialis). При цьому влада обох країн не діяла, вживаючи заходів, які пови ... Читати далі»

Населення Землі стрімко старіє

   Людство старіє швидкими темпами: вже в 2022 році кількість людей старше 60 років перевищить мільярд, а до 2050 року літніх людей буде більше, ніж дітей молодше 15 років. Як передає РІА "Новости", такі висновки містяться в доповіді, опублікованій в понеділок Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA). 1 жовтня, нагадаємо ... Читати далі»

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 19 20 »