-->Головна » Природні катаклізми

І знову Крайстчерч

  Крайстчерч, Нова Зеландія, катаклізм, землетрус, магнітуда Два сильні землетруси сталися 23 грудня  в місті Крайсчерч, Нова Зеландія. Про це повідомляє BBC News. Магнітуда обох землетрусів склала 5,8, вони відбулися з інтервалом в 1,5 години. Серйозних руйнувань підземні поштовхи не викликали, однак людям довелося тимчасово покинут ... Читати далі»

Повінь на Філіппінах

 повінь, Філіппіни, катаклізм В результаті повені, викликаної тропічним штормом Ваші (Washi), який обрушився на Філіппіни в ніч з п'ятниці на суботу, загинуло 650 чоловік. Солдати і добровольці все ще шукають 800 осіб, що значаться зниклими без вести, на південному острові Мінданао (Mindanao), повідомляє BBC News.
  Багато ж ... Читати далі»

Зсуви в результаті проливних дощів можуть викликати землетрус

 зсув, землетрус, злива, обвал Американські дослідники з'ясували, що тропічні циклони над Гаїті і Тайванем передували землетрусів.
  Чи означає це, що проливні дощі і обвали можуть призвести до поштовхів? «Так, - стверджує керівник групи Шимон Вдовінскі з Університету Майамі. - Злива викликає тисячі зсувів і сильну ерозію, в р ... Читати далі»

Землетрус магнітудою 5,1 стався недалеко від АЕС "Фукусіма-1"

 землетрус, Фукусіма, Японія, Тихий океан Землетрус магнітудою 5,1 стався в Японії біля узбережжя префектури Фукусіма, повідомляє Головне метеорологічне управління Японії в понеділок.
    Епіцентр знаходився в Тихому океані. Осередок залягав на глибині 10 кілометрів.
 & ... Читати далі»

Ісландію чекає нове велике виверження

  вулкан, виверження, Ісландія, Катла У сотнях метрів під одним з найбільших льодовиків Ісландії вчені виявили ознаки невідворотного виверження, яке може стати одним з найсильніших в історії острова за останнє сторіччя.
  Вулкан Катла (діаметр кратера - 10 км) здатний розтопити льодовик і викликати катастрофічну повінь на східному узбереж ... Читати далі»

Неспокійна Японія

 Японія, Фукусіма, землетрус, АЕС  Відразу два землетруси сталося в ніч з вівторка на середу на півночі Японії, повідомляє Associated Press. На щастя, обійшлося без жертв і руйнувань. Перший землетрус, магнітудою 6,1 стався в південній частині острова Хоккайдо, друге неподалік від АЕС «Фукусіма», сильно постраждала від великого земле ... Читати далі»

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 »