-->Головна » Проблеми екології

Вода, а не повітря змушує Антарктику танути

 Вода, а не повітря змушує Антарктику танути Теплі морські течії,які підмивають дно шельфових льодовиків, названі головною причиною втрати льоду Антарктикою.
    Міжнародна група вчених прийшла до висновку, що 20 з 54 розглянутих шельфових льодовиків тануть насамперед через течії. Більшість з них розташовані в За ... Читати далі»

У Нью-Йорку обговорили шляхи порятунку Матері-Землі

У Нью-Йорку обговорили шляхи порятунку Матері-Землі     Сьогодні в штаб-квартирі ООН в рамках Генеральної Асамблеї відбулася дискусія, присвячена Міжнародному дню Матері-Землі. Офіційно цей День відзначається 22 квітня.
  Виступаючи перед учасниками дискусії, заступник голови 66-й сесії Генеральної Асамблеї Пітер Томпсон пр ... Читати далі»

Потрібно боятись туманів, що приносять ртуть

 ртуть, туман, монометил, Каліфорнія, здоров'я, людина Невід'ємний атрибут фільмів жахів - густий туман, що приховує породження пекла, а часом і банальну сокиру маніяка.
  Як щойно з'ясувалося, прибережний туман і справді може завдавати шкоди екосистемам і здоров'ю людини.
   Справа в тому, що завдяки вугільним електростанціям і ... Читати далі»

Фукусімі не зрівнятися з Чорнобилем

 INES, Фукусіма, Чорнобиль, радіація, опромінення, порівняння Віце-президент Австралійської ядерної асоціації Дон Хігсон закликав не ставити Фукусіму на одну дошку з Чорнобилем.
   12 квітня 2011 - через місяць після цунамі - японське відомство з ядерної та промислової безпеки підвищило рейтинг аварії з п'яти до семи, тобто до вищ ... Читати далі»

Учений пропонує робити хмари над Арктикою білими з допомогою морської води

  арктика, відбілювання, хмари, лід, потепління Відомий британський інженер запропонував терміново вжити заходів з потеплінням в Арктиці. Він запропонував для цього побудувати на Фарерських островах установки для додання хмарам білизни, розпорошуючи в них морську воду.
   Ідея розпилення морської води - од ... Читати далі»

Гренландія може повністю розтанути

 Гренландія, танення, Постдам, лід, потепління Крижаний покрив Гренландії, ймовірно, більш вразливий до глобального потепління, ніж вважалося. Температурний поріг, за яким місцевий лід розтане повністю, знаходиться в діапазоні 0,8-3,2 ˚ C вище доіндустріального рівня.
   Найбільш ймовірна оцінка - 1,6 ˚ C, стверджують дослідники з Потс ... Читати далі»

Сучасне підкислення океану може стати найгіршим за 300 млн років

   океан, підкислення, корали, вуглекислий газ, літопис, phСкептики, що заперечують гіпотезу про антропогенну зміну клімату, люблять говорити про природні цикли: мовляв, це нормально, коли то тепло, то холодно. Тому важливо знати, чи траплялося те, що ми спостерігаємо сьогодні, в історії планети.
   Велика група фахівців у склад ... Читати далі»

Близько 3,5 млн людей на рік страждають в США через забруднення пляжів

  США, пляж, забруднення, вода, отруєння, тестБлизько 3,5 мільйона американців щорічно отримують отруєння, супроводжувані блювотою й розладом шлунку, через бактеріальне забруднення води на пляжах країни, згідно з опублікованими в Washington Post даними Агентства з охорони навколишнього середовища США.
  Саме тому, зазначає вид ... Читати далі»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »