-->Головна » Проблеми екології

Тенденції змін на Землі

  Місто майбутньогоЗміна клімату вже відбувається, і прийшов час підготуватися до цих змін. Яким чином ми зможемо пристосувати наші нагальні потреби - їжу, воду, житло - щоб вижити?
   До 2060 року населення планети перевищить дев'ять мільярдів чоловік. Через викликаної зміною клімату екологічної деградації навколишнього сере ... Читати далі»

Екологи вітають вклад Австралії в порятунок коралових рифів

 Екологи вітають вклад Австралії в порятунок коралових рифівВсесвітній фонд дикої природи (WWF) Австралії підтримує рішення влади країни виділити додатково 8 мільйонів доларів на порятунок коралових рифів в рамках програми сталого розвитку країн Азіатсько-Тихоокенского регіону, йдеться в повідомленні захисників природи.
   Близько 1 ... Читати далі»

Вітряки та птиці: чи сумісна зелена енергетика з екологією?

Вітряки та птиці: чи сумісна зелена енергетика з екологією? Екологічні побоювання з приводу вітряків ростуть разом з масштабами еолової енергетики. Згідно з дослідженням біолога Марка Бечарда з Університету штату Айдахо в Бойсе (США), збиток від вітряків може бути непрямим, але від цього не менш масштабним.
    & ... Читати далі»

Холодні зими стануть нормою через танення арктичних льодів

  Холодні зими стануть нормою через танення арктичних льодів На початку 2011 року на США і Європу обрушилися сильні морози, незважаючи на те що в Гренландії і на Алясці було надзвичайно тепло. В цьому році в кінці зими в США і Європі, навпаки, припікало, поки холодне повітря зависаkj над Центральною Європою та Азією. У Північній півк ... Читати далі»

Потепління Арктики перетворює кущі в дерева

Потепління Арктики перетворює кущі в дереваТундра, за визначенням, холодна безлісна місцевість. Але Марк Масіас-Фаур з Оксфордського університету (Великобританія) і його колеги виявили, що подекуди в євразійській Арктиці низькорослі верби та вільха в останні десятиліття стали перетворюватися на дерева.
  Приблизно 30 років тому дерев там майже не було. Т ... Читати далі»

Зміна клімату призвела до краху цивілізації Інду

 Зміна клімату призвела до краху цивілізації Інду Нове дослідження, яке з'єднало новітні археологічні свідчення з найсучаснішими геофізичними технологіями, показало, що зміна клімату стала основною причиною загибелі Індської (Хараппской) цивілізації майже 4 тис. років тому.
   Це була одна з перших міських культур людства. Вона о ... Читати далі»

Техногенні забруднювачі змушують тропіки розширюватися

  Техногенні забруднювачі змушують тропіки розширюватися Сажа і тропосферний озон, що викидаються в основному в нижніх і середніх широтах Північної півкулі, мабуть, призводять до того, що кордон тропіків зміщується до полюса.
   Раніше було показано, що руйнування стратосферного озону є основним фактором розширення тропіків в Південн ... Читати далі»

Алтай покриється лісами замість льодовиків

 Алтай покриється лісами замість льодовиків Замість льодовиків в горах Алтаю незабаром з'являться ліси, вважають вчені. Через кліматичні зміни льодові масиви там стрімко скорочуються. За останні 40 років розтанули 77 льодовиків. Така тенденція, вважають фахівці Алтайського державного університету, збережеться в найближче десятиліття.
 &nb ... Читати далі»

« 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 »