-->Головна » Сучасні дослідження

Сільське господарство треба рятувати у світовому масштабі

  Консультативна група з міжнародних сільськогосподарських досліджень прийшла до висновку, що на частку сільського господарства і харчової промисловості припадає 29% світових викидів парникових газів.
  Спроби оцінити внесок ци ... Читати далі»

Лісові пожежі виявилися корисні для лісу

    Постійно підвищена середньорічна температура призвела останнім часом до надмірного розмноження найнебезпечніших шкідників хвойних дерев - жуків-лубоїдів. Ці комахи знищують величезні площі хвойних лісів в Північній Америці, і тому проблема збереження дерев сьогодні стала особливо гострою.
    Займаючис ... Читати далі»

Збираємося ми вижити чи ні?

Острів Пасхи   Коли голландський мореплавець Якоб Роггевен в 1722 році прибув на острів Пасхи, перед ним постали пустельний пейзаж і суспільство, що знаходилося на межі екологічного колапсу, хоча всього за кілька століть до цього острів був покритий густими лісами і населений людьми високорозвиненої культури.
   Що ж ... Читати далі»

Названо найжаркіше місце в світі

  Долина Смерті  В американському Грінленд-Ренч зафіксовано 56,7 градусів за Цельсієм.
  Всесвітня метеорологічна організація заявила, що зареєстрований в Ель-Азізії (Лівія) температурний рекорд "є недійсним", тому найспекотнішим місцем у світі залишається національний парк "Долина смерті" в Каліфорнії (США).
&nb ... Читати далі»

Альбатроси розповіли, як їм вдається цілодобово не спускатися на землю

  Політ альбатроса Мандрівні альбатроси (Diomedea exulans) можуть пролітати тисячі кілометрів, не спускаючись на землю і навіть практично не ворушачи своїми довгими витонченими крилами. А секрет їх тривалого польоту полягає в особливій чотирьохфазній техніці польоту, що використовує для польоту енергію вітру.
   Розкрити цей ... Читати далі»

Вибух чисельності медуз обумовлений людською діяльністю

   МедузаНа думку екологів, щоб зменшити чисельність медуз, потрібно в першу чергу відучити їх личинок осідати на бетоні, пластиці, залізі і інших матеріалах, з яких будуються нафтові вишки, кораблі і портові споруди.
  Бурхливе розмноження медуз не тільки псує відпочинок на морському узбережжі, але й загрожує серйозними екологічними ... Читати далі»

Вчені придумали і розрахували індекс здоров'я океану

  Оцінити стан Світового океану сьогодні досить непросто, оскільки багато факторів впливають на нього. Більш того, для одних вчених важливіші одні критерії оцінки, для інших - зовсім інші. А врахувати всі можливі фактори і звести все воєдино до недавнього часу вченим не представлялося можливим. Однак сьогодні вчені зуміли вивести ... Читати далі»

Північну Америку накриває азіатський пил

    Вперше зроблена спроба оцінити кількість і склад дрібних частинок, які щорічно потрапляють у повітря над Північною Америкою ззовні.
  Як не дивно, супутникові вимірювання говорять про те, що основний компонент цієї суміші - пил, а зовс ... Читати далі»

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 16 17 »