-->Головна » Сучасні дослідження

Дослідження водовороту Аравійського моря

   Одна із самих дивних течій Світового океану - закручений за годинниковою стрілкою Великий ... Читати далі»

Бережіть тропічні ліси: вони правлять вітрами

   Звідки береться вітер? Хто-небудь обов'язково скаже, що справа в різниці температур: гаряче повітря піднімається, холодне опускається. ... Читати далі»

Поляки порахували витрати кандидатів на агітацію

   Українські партії не пошкодували грошей на агітацію. В цілому на це пішло 225 мільйонів доларів - пише польська "Газета Правна".


  На додачу, видання порівняло витрати на виборчу кампанію в Україні і Європі.

  Зокрема, польські претенденти на мандат використовували в сім разів менше - їм вистачило 32-ох мільйонів доларів.

   У Чехії вклалися у 42 мільйони умовних одиниць.

Найбільше на агітацію витратили в Німеччині - 80 мільйонів доларів.

... Читати далі»

Ми живемо все довше

   Національна статистична служба Великобританії вважає, що столітній ювілей відзначать приблизно 13% британок, які народилися в 1951 році. Причому без жодного новокаїну п'ятидесятилітньої румунської вичинки.
  Якщо в 1917-му король Георг V ро ... Читати далі»

Живемо довше, але здоров'я у нас менше

  Найбільший в історії огляд стану здоров'я людства показав, що вперше кількість років здорового життя, втрачених в результаті переїдання, перевершує кількість років, втрачених від недоїдання.
  Серед інших найважливіших висновків: нам нарешті вдалося розібратися з низкою поширених інфекційних захворюв ... Читати далі»

Чагарники можуть розповісти про минуле льодовика

  Як кільця на пні вказують, скільки йому років, так і вимір ширини кілець на стовбурі чагарника може підказати вік рослини. В екстремальних умовах навколишнього середовища зростання чагарників в значній мірі відбувається влітку, льодовики також тануть влітку. Обидва ці процеси зале ... Читати далі»

Рівень шуму китів в океані змінився

  У двадцятому столітті були вбиті мільйони китів - приблизно 380 000 кашалотів, 350 тисяч блакитних китів, 750 тисяч фінвалів, 160 тисяч горбачів і 180 тисяч сейвалів. Загальна маса хребетних мешканців океану скоротилася, можливо, на 90 відсотків. Зате починаючи з середини XX ... Читати далі»

Сила посухи перебільшена

  Міжурядова група експертів зі зміни клімату пророкує активне розширення посушливих областей в результаті глобального потепління, але, мабуть, помиляється. Сучасні методи оцінки тяжкості посухи невірні, говорить нове дослідження. Ситуація не настільки погана, як малюють кліматологи.
   ... Читати далі»

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 16 17 »