-->Головна » Сучасні дослідження

Із заповідників не вдалося зробити новий ковчег

  Український степовий заповідник Заповідники можуть здатися надійним способом збереження вразливих видів і екосистем. Однак дослідження, які провели понад двісті науковців, показало, що насправді багато охороних районів страждають від втрати біорізноманіття.
   «Якщо позначити кордон навколо тієї чи іншої діля ... Читати далі»

Ще одну індоєвропейську мову знайшли науковці

   Лінгвісти встановили, що поширена на півночі Пакистану мова бурушаскі, що вважалася ізольованою, має індоєвропейське походження і близька до мови стародавньої Фрігії. Роботі на цю тему присвячений останній випуск журналу The Journal of Indo-European Studies, її короткий опис наводиться на сайті Університету Маккуорі.
&n ... Читати далі»

Вчені виявили сліди зниклої цивілізації

  Острів Фер-Айл Недалеко від берегів Великобританії виявлено сліди зниклої цивілізації. Британська Атлантида, як стверджується, пішла під воду близько восьми тисяч років тому. А до цього між нинішніми Данією і Шотландією простягалися міста.
   Пошуки затонулих світів не одне десятиліття інтригують дослідників, які намагаються ... Читати далі»

Зайва вага людей ставить під загрозу життя всієї планети

Американці товстіють    Сумарна вага всього дорослого населення на нашій планеті складає майже 290 млн. тонн, з яких 3,5 млн. обумовлені зайвою вагою, а 15 млн. - на ожиріння, і всі ці зайві кілограми треба чимось годувати.
   На сьогоднішній день чисельність населення на Землі перевалила за 7 мільярдів, і всім їм потрібна ... Читати далі»

Чарівні кільця Африки виявилися «живими»

Чарівні кільця Намібу З півдня Анголи до північної частини Південної Африки простягнулися десятки тисяч круглих плям порожньої землі діаметром від двох до дванадцяти метрів, які по периметру часто оточені надзвичайно високою травою. Місцеві вважають їх слідами богів, а вчені тільки розводять руками.
   Біолог Уолтер Чінкел ... Читати далі»

Гренландська акула виявилася повільною рибою

 Гренландська акула Дослідники виміряли швидкість пересування гренландської полярної акули - і вона ледве перевищила 1 км / год. Під час полювання акула не переслідує тюленів, якими зазвичай харчується, а непомітно підкрадається до сплячої у воді жертви. Ми звикли представляти акул стрімкими хижаками, які з величезною швидкістю носять ... Читати далі»

Географія визначає культурну різноманітність

  Географія визначає культурну різноманітність Одна з причин, за якими світом править євразійська цивілізація, полягає в тому, що її рідний континент сильніше витягнутий у напрямку схід - захід, ніж з півночі на південь, заявив географ Джаред Даймонд в своїй знаменитій книзі «Гармати, мікроби і сталь» (1997 ).
   Нове ... Читати далі»

Корали гинуть через органічні забруднення

  Корали гинуть через органічні забрудненняПрибережні корали цілком справляються з підвищеними темпами опадонакопичення і природним мікробним оточенням, але додайте трохи більше органіки - і корали моментально помруть.
  У серії експериментів, проведених на коралах Великого Бар'єрного pифу, був виявлений критичний механізм, що зап ... Читати далі»

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 16 17 »