-->Головна » Сучасні дослідження

Нафту можна буде отримати з водоростей

  Тихоокеанська національна північно-західна лабораторія , робота якої контролюється Міністерством енергетики Сполучених Штатів Америки , зробила сенсаційну заяву. Вченим лабораторії вдалося навчитися перетворювати ... Читати далі»

Вчені висунули нову теорію , чому зебра смугаста

    Дослідники з університету Квінсленда в Австралії дійшли висновку , що яскраві смуги на шкурі зебр захищають цих тварин , маскуючи їх рух.  ... Читати далі»

Встановлено новий світовий рекорд мінусової температури

   В Антарктиді зафіксована найнижча температура з усіх, яка коли-небудь була на поверхні Землі.
   У 1983 році був встановл ... Читати далі»

Яке місце людини в харчовому ланцюзі?

   Людина перебуває на вершині харчового ланцюга - банальність , яку ми чули і навіть вимовляли самі десятки разів , щоб виправдати м'ясоїдний спосіб життя і наше ставлення до інших видів .

Google запропонувала всім бажаючим повторити шлях Чарльза Дарвіна

 На сервісі Google Street View з'явилися 360- градусні панорами Галапагоських островів , відвідування яких надихнуло Чарльза Дарвіна на створення теорії еволюції.
  Ізольовані вулканічні острови були зняті співробітниками Google за допомогою рюкзаків - треккерів в партнерстві з Галапагоським національним парком і фондом Чарльза Дарвіна. Зйомки проходили в 10 різних точках островів , включаючи кратер діючого вулкана Сьєрра Негра .
   «Тепер ви можете відвідати острови з будь-якої точки світу , де ви знаходитесь , і побачити багатьох тварин , яких зустрів Дарвін у своїй історичній подорожі в 1835 році , - йдеться в блозі Google . - Відзнятий на Галапагоських островах матеріал відіграє важливу роль у дослідженні навколишнього середовища , впливу туризму на неї , а також вивченні моделей міграції тварин ».

... Читати далі»

Австралійський учений пропонує змінити колір неба

  Кліматичні зміни на Землі відбуваються так швидко, що, можливо, людству доведеться закачувати в атмосферу сірку, щоб зупинити ці зміни і вижити, вважає австралійський вчений Тім Фленнері.

На його думку, сірку в газоподібній формі потрібно закачати в стратосферу, щоб запобігти проникненню сонячних променів і уповільнити глобальне потепління. «В результаті колір неба зміниться», - говорить професор.

  ... Читати далі»

Глобальний голод чекає людство через 40 років

    Більшу частину населення планети чекає голод вже в найближчі півстоліття. До таких результатів прийшло дослідження вчених з університету Міннесоти. Моделювання демографічної ситуації показує, що чисельність населення Землі до середини двадцять першого століття складе 9,6 мільярда чоловік, що на 2,6 мільярди більше, ніж є зараз. Тому вчені серйозно стурбовані, чому ж буде харчуватися людство в найближчі десятиліття. Таким чином, щоб прогодувати таку кількість людей фермерам необхідно значно збільшити виробництво зерна. Однак, за твердженнями вчених, це майже неможливо.
... Читати далі»

Хто був першим американцем?

   Зовсім недавно на питання про те, як і коли перші люди дісталися до Америки, існувала проста і, здавалося, незаперечна відповідь: близько 13 тис. років тому, по сухопутному мосту, який пов'язував Сибір і Аляску.
  Ким вони були? Носіями культури Кловіс - майстерними виробниками знарядь праці та мисливцями. Харчувалися в основному великою дичиною, яку забивали списами з характерним кремінним наконечником. Жилося їм добре, і незабаром їх нащадки поширилися по всьому континенту.
  Ця модель була така неперевершена, що протягом багатьох років ніхто з археологів навіть не подумував про альтернативу. А якщо і з'являвся який-небудь сміливець-одинак, у нього були всі причини скаржитися на «поліцію Кловіс»: з такою люттю вчені висміювали будь-який натяк на інакомислення.
   Ті часи давно пройшли. Завдяки новим свідченнями питання про перших американцыв знову стало відкритим. Гіпотеза про першість культури Кловіс ще не вмерла, але більшість дослідників вже не вважають, що вона краще за всіх узгоджується з отриманими даними. Тому цілком доречно запитати знову: як і коли перші люди дісталися до Америки?

... Читати далі»

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 16 17 »