-->Головна » Проблеми екології

Забруднення повітря виконало пролом в економіці Китаю

Китай, викиди, економіка, здоров'я, трудові ресурсиВ останні десятиліття піднебесна пережила небувале зростання. Але за нього довелося заплатити чималу ціну.
  Дослідники з Массачусетського технологічного інституту (США) провели аналіз витрат, пов'язаних з впливом озону і твердих атмосферних частинок на здоров'я. Кількісна оцінка витрат на медич ... Читати далі»

Кліматологи зв'язали мороз в Європі з таненням льодів в Арктиці

  арктика, лід, танення, Європа, мороз, холод, антициклон  Сильні й стійкі холоди, які встановилися на більшій частині центральної Європи, можуть бути пов'язані з таненням арктичних льодів. Як передає ВВС, такий висновок роблять деякі кліматологи.
  Мова йде про зникнення величезних масивів пакового льоду в Баренцевому і Карському мор ... Читати далі»

Як альбатроси виграють від глобального потепління

  альбатрос, птахи, вітер, глобальне потеплінняЗміни в швидкості і напрямку руху повітряних мас в Південній півкулі, пов'язані з глобальним потеплінням, допомагають мандрівним альбатросам більш ефективно полювати і вирощувати потомство.
   Мандрівні альбатроси, знамениті найбільшим серед птахів розмахом крил, в останні десятилітт ... Читати далі»

Словенський вчений відправився в "екологічну" кругосвітню подорож

  Ленарчич, літак, Словенія, екологіяСловенський біолог і шукач пригод Матеуш Ленарчич відправився в неділю з Любляни у навколосвітню подорож на ультралегкому літаку з наміром витратити на переліт якомога менше палива і тим самим привернути увагу до проблеми екології, повідомила Організація з туризму Словенії.
  Ленарчич летить на о ... Читати далі»

Потепління б'є рекорди

  Москва, потепління, рекорд, температураУ Москві за останню добу побито відразу два температурних рекорди, повідомляє РБК. Абсолютний максимум для 26 грудня за всю історію спостережень склав +3,6 ° C. Попередній рекорд становив +3,4 ° C. Він був встановлений в 1980 році і повторений в 2009 році. Потім 27 грудня було зафіксов ... Читати далі»

Глобальне потепління викличе масштабні екологічні потрясіння

  потебління, глобальні, людство, екологія, проблемиДо 2100 року глобальне потепління змінить рослинний покрив приблизно половини суші і призведе до перетворення майже 40% сухопутних екосистем.
  Дослідники з Лабораторії реактивного руху НАСА і Каліфорнійського технологічного інституту (США) розробили охоплює три стол ... Читати далі»

Охолодження Арктики слід починати прямо зараз

Арктика, лід, охолодження, Ніссен  Почати охолодження Арктики геоінженерних методів слід не пізніше 2013 року, заявив на конференції Американського геофізичного союзу Джон Ніссен, колишній інженер-програміст.
  Що це може бути? Розпилення аерозолів в стратосфері або збільшення коефіцієнта відображення хмар шляхом накачування морської води? - Що б не було ... Читати далі»

На переговорах з клімату запустили Дурбанську програму дій

 Дурбан, ПАР, конференція, зміна клімату, план дій  Учасники переговорів з клімату в Дурбані створили нову робочу групу, яка до 2015 року має розробити інструмент, покликаний змінити Кіотський протокол - відповідне рішення про запуск Дурбанської платформи активізації дій сторони прийняли в ніч на неділю після більше 24 годин переговорів.
... Читати далі»

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 »