-->Головна » Справи геологічні

Хто ж підштовхнув Землю?

  Зірка може «смикнути» сусідню  систему, яка розвивається. Ось така гіпотеза запропонована для пояснення дивних шляхів деяких екзопланет, а також давньої загадки нахилу орбіти самої Землі на 7 ˚ щодо сонячного екватора.
... Читати далі»

Навколо Стамбула будується мережа сейсмічного контролю

   Босфор   7 вересня в Туреччині почалося будівництво першої в країні мережі сейсмічного контролю: мережа будується навколо Стамбула, по берегах Мармурового моря. Спеціально сконструйовані сейсмічні сенсори, розміщені в околицях Стамбула і навколо східної частини Мармурового моря у восьми свердловинах глибиною ... Читати далі»

Під льодом Антарктики можуть знаходитися мільярди тонн метану

  Мікроорганізми, які годуються залишками стародавнього лісу, можливо, запасли мільярди тонн метану під льодом Антарктики.
   Кількість цього парникового газу, що зберігається у формі гідрату метану під льодовиками, зіставно з об'ємом метану, що залягає на дні Світового океану, відзначають Джемма Уедем з Брістольськог ... Читати далі»

Землетруси під антарктичним льодовиком пов'язані з морськими припливами

   Карта АнтарктидиТисячі землетрусів, що відбуваються у швидкій послідовності менш ніж за рік під антарктичним льодовиком, можливо, пов'язані з морськими приливами.
   Фахівці вивчали сейсмічну активність під льодовиком Девіда в Східній Антарктиді, який займає близько 700 км ². Він служить ... Читати далі»

Італійські спелеологи вивчають печери Алтаю

  Гірський алтайДелегація спелеологів з італійської Сардинії прибула в Алтайський край і відправилася в велосипедний тур по основних туристичних об'єктах регіону для вивчення печер і етнічних особливостей народів Алтаю, повідомив для  РІА Новини представник управління по забезпеченню міжнародних та міжрегіональних зв'язків.
  За дани ... Читати далі»

В Ємені виявлено поселення середнього палеоліту

 Ваді Сурдуд У Ємені знайдені знаряддя кам'яного віку, які натякають на те, що люди покинули Африку і заселили Аравію принаймні 63 тис. років тому.
  «Міграція сучасної людини з Африки до Євразії через Аравійський півострів - одне з найбільш дискусійних питань гео ... Читати далі»

І слабкі вулканічні виверження можуть вплинути на глобальний клімат

   Влітку 2011 року діоксид сірки та інші гази, вироблені відносно невеликим виверженням, досягли високих шарів атмосфери і поширилися по всій Північній півкулі, зв'язуючись з водяною парою і формуючи частинки, які відбивають світло і не дають йому дістатися до Землі. В результаті виникає охолоджуючий ефект.
  Раніше тільки велик ... Читати далі»

Нова дата утворення Панамського перешийка

  Нова дата утворення Панамського перешийка Відповідно до загальноприйнятої теорії, Панамський перешийок утворився всього кілька мільйонів років тому. Проте геолог Карлос Харамільо зі Смітсонівського інституту тропічних досліджень (США - Панама), виявив там скам'яніле дерево віком 20 млн років ...
   ... І ця знахідка загрожу ... Читати далі»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »